Читај ми!

Срећку Софронијевићу одређено месец дана притвора

Срећку Софронијевићу из Звечана суд Основног суда у Приштини одредио притвор у трајању од месец дана, потврдио је РТС-у његов адвокат Небојша Влајић.

Адвокат Небојша Влајић је за РТС рекао да је судија Основног суда у Приштини, где је Срећко Софронијевић саслушан, прихватио захтев јавног тужиоца да се Србину из Звечана, који је ухапшен јуче на административном пункту Брњак, одреди притвор.

Влајић је за Радио Београд истакао да, према ономе што стоји у предмету, нема никаквог доказа да је Софронијевић учинио кривична дела за која се терети.

“Углавном су сва дела врло тешка и озбиљна, и из надлежности специјалног суда. Данас му је одређен притвор у трајању од месец дана и трајаће до 12. маја. Рок за жалбу је два дана“, рекао је Влајић и најавио да ће сутра уложити жалбу.

Међутим, напомиње да, познајући претходну праксу тих судова, није уверен да ће до правде доћи.

Истиче да је Софронијевић човек који никада није бежао са Косова, јер зна да није учинио ништа чега би требало да се стиди.

Иначе, Срећку Софронијевићу је након хапшења на Брњаку одређено полицијско задржавање од 48 сати.

На терет му се ставља више кривичних дела, наводни покушај убиства, позив на отпор, напад на службено лице, неовлашћено поседовање оружја, учествовање у маси која врши кривично дело хулиганизма, уништење и оштећење имовине.

Иначе, реч је о Србину који је 13. октобра 2021. године рањен хицем из ватреног оружја у Звечану, приликом упада и оружане интервенције специјалних једница полиције на северу КиМ.

четвртак, 30. мај 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије