Читај ми!

Срећко Софронијевић саслушан у Приштини, очекује се одлука суда

Срећко Софронијевић из Звечана саслушан је у Основном суду у Приштини, од чијег се судије очекује одлука о захтеву јавног тужиоца који је тражио да се Софронијевићу одреди притвор након јучерашњег хапшења.

Бранилац Срећка Софронијевића адвокат Небојша Влајић рекао је током саслушања да нема основане сумње да је његов брањеник, који је јуче ухапшен на административном пункту Брњак, починио било какво кривично дело.

“Нема ни опасности од бекства, јер је он читаво време након догађаја за који се оптужује живео у својој кући у Звечану, где га нико није тражио и одакле није покушао да побегне. Потпуно сам сигуран да то неће ни сада”, рекао је Влајић након саслушања.

Срећку Софронијевићу је јуче одређен полицијски притвор од 48 сати, након хапшења на пункту Брњак.

На терет му се ставља више кривичних дела, наводни покушај убиства, позив на отпор, напад на службено лице, неовлашћено поседовање оружја, учествовање у маси која врши кривично дело хулиганизма, уништење и оштећење имовине.

Иначе, реч је о  Србину који је 13. октобра 2021. године рањен хицем из ватреног оружја у Звечану, приликом упада и оружане интервенције специјалних једница полиције на северу КиМ.

четвртак, 30. мај 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије