Читај ми!

Вучић: Послао сам 14 писама европским лидерима; идем у Њујорк да се борим против лобирања за резолуцију о Сребреници

Председник Србије Александар Вучић поручио је да ће се Србија до последњег тренутка борити за истину и правду, као и да је послао 14 писама европским лидерима и чланицама Савета Европе. Истиче и да ће ићи у Њујорк, како би се тамо борио против лобирања за изгласавање резолуције о Сребреници.

Председник Србије Александар Вучић је након свечаности поводом Дана Одреда војне полиције специјалне намене Кобре рекао новинарима да је Србија предузела све мере и упутила писма свим чланицама Савета Европе како би се спречио пријем Приштине у ту организацију.

"Написао сам укупно 14 различитих писама европским лидерима, углавном персонализована писма. Свакоме сам се обратио имајући у виду специфичне околности и односе које имамо. На један начин признавачима, а на други онима који не признају Приштину", рекао је Вучић.

Сва та писма су прослеђена, како је рекао и у њима је тражио да још једном размотре одлуку ПССЕ, да на Комитету министара њихова одлука буде другачија.

Додао је и да је јасно да на Косову не постоји владавина права, да се тамо спроводи терор и да ЗСО није формирана после 11 година.

"Посебно сам указао на трик којим ће се служити 10. маја када ће послати нацрт ЗСО у тобожњи уставни суд на оцену уставности, после којег наравно ништа неће урадити, не би ли некоме замазали очи и обезбедили глас у Савету Европе", рекао је председник Вучић.

Истакао је да ће Србија наставити да се бори, као и да је о томе разговарао и са француским председником Емануелом Макроном, који је имао разговоре јуче и прекјуче са немачким канцеларом Олафом Шолцом.

“Ми ћемо се држати не само међународно јавно-правних норми, већ ћемо се борити до последњег тренутка за истину и правду", рекао је Вучић.

среда, 22. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара