Читај ми!

Вучић предао војну заставу команданту Кобри, најавио улагања у војску и веће плате војницима

У касарни "Васа Чарапић" одржана је свечаност поводом Дана Одреда војне полиције специјалне намене Кобре. Председник Александар Вучић, који је и врховни командант Војске Србије, поручио је да треба да снажимо војску и улажемо и преко мере у заштиту суверенирета јер ћемо само тако моћи да одвратимо све оне који би желели уништење Србије. Најавио је и да ће плате војника бити само веће.

Председник Србије Александар Вучић је предао војну заставу команданту Кобри Дарку Ђошићу, који је рекао да је бити припадник јединице Кобре привилегија одабраних и да је одговорност припадника Кобри огромна у реализацији најважнијег задатка, а то је безбедност Србије и свих њених грађана.

"Након 46 година указана нам је највећа од свих почасти. Додељује нам се највећа војничка светиња, Војна застава. Она нас подсећа на заклетву дату Србији и од данас ће бити свуда са нама. Њеном доделом добијамо статус какав смо заслужили и овај свечани чин постаје историјски дан за наш одред", рекао је Ђошић.

Председник Вучић је поручио да му је била част да преда заставу која је заслужена професионализмом, дисциплином и посвећеношћу.

“Она никада не сме да падне у руке непријатељу, баш као ни педаљ наше земље. Најбољи гарант да се то неће догодити јесте ваша и друге јединице Војске Србије. Данас није лако бити припадник војске, још мање припадник ваше јединице, јединице Кобре који су нечујни, а убојити, оних који мало говоре, а много раде. Није лако зато што се наша земља налази усред геополитичког вртлога ни крива ни дужна, притиснута снажније него икада од оних који би да комадају територију, до оних који би за све своје грешке кривца да пронађу у Србији и тако се оправдају“, рекао је Вучић.

Поручио је да треба зато да снажимо војску и улажемо и преко мере у заштиту свог суверенитета “јер само тако можемо да одвратимо све оне који би желели уништење Србије“.

“Сви ти из света који мисле да је могуће некога прогонити, некоме зло чинити дуго времена, а да тај неко после избегавања, после склањања од сопствене садашњости и проблема у једном тренутку не каже себи ‘па време је да се суочимо да свима вама‘ и кажемо да даље немамо куд јер нас доводе у ситуацију да будемо у углу и да једино што можемо је да чувамо оно што имамо, а то је наша отаџбина, наша Србија“, рекао је Вучић.

Свечаности су присуствовали и министар одбране Милош Вучевић и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић.

Одред војне полиције специјалне намене Кобре је јединица непосредно потчињена начелнику Генералштаба Војске Србије намењена за безбедносну заштиту одређених лица и објеката од посебне важности.

понедељак, 29. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво