Читај ми!

Вучић са председавајућим ОЕБС-а: Упозорио сам на константно кршење споразума у дијалогу са Приштином

Председник Србије Александар Вучић саопштио је да је имао добар и садржајан састанак са председавајућим Организације за европску безбедност и сарадњу (ОЕБС) и шефом дипломатије Малте Ијаном Борџом. Србија и у овим изазовним околностима доследно и одговорно поступа, како у спољнополитичким оквирима, тако и на унутрашњем плану, поручио је Вучић.

Председник Вучић је рекао да су разменили мишљења о билатералним односима, регионалним и геополитичким приликама, као и сарадњи Србије и ОЕБС-а и напретку реформских процеса у земљи.

"Нагласио сам важност улоге ОЕБС-а у очувању безбедности и стабилности у Европи и поштовању међународног јавног права. Упозорио сам, и овом приликом, на константно занемаривање и кршење постигнутих споразума када је у питању дијалог Београда и Приштине и указао на озбиљне последице таквог понашања Приштине и дела међународне заједнице", написао је Вучић на Инстаграм налогу "будућностсрбијеав".

Додао је да је поновио да Србија, "и у овим изазовним околностима, доследно и одговорно поступа, како у спољнополитичким оквирима, тако и на унутрашњем плану, поштујући законодавне оквире, негујући конструктиван дијалог и штитећи свој народ, националне и државне интересе".

Вучић: Поносан сам на резултате Србије

Уочи састанка са Ијаном Борџом, Вучић је истакао да је поносан на резултате Србије, али је поручио да ће морати да се ради још више.

"Поносан сам на резултате, али мораћемо да радимо још више, снажније да радимо заједно. До Експа 2027, чекају нас велики труд и велики резултати", навео је председник Вучић у видео-снимку објављеном на Инстаграм пофилу "будућностсрбијеав" и изразио захвалност Србији.

Он је показао мали али, како је навео, импозантан део онога што је изграђено у Београду последњих неколико година, а што се може видети из Виле Мир, где ће се вечерас састати са Борџом.

"Човеку у животу можете све да узмете, само не три ствари – знање, рад и резултате", рекао је Вучић.

Председник је навео да је желео да покаже грађанима само мали део онога што је постигнуто у последњих неколико година – од друге зграде Ушћа, Београда на води комплетног, Скајлајна, новог Клиничког центра, уређеног Храма Светог Саве, нове железничке станице, до Прокопа.

Све је то, како је додао, на малом простору који се голим оком види из Виле Мир.

недеља, 21. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару