Читај ми!

Приштина тражи нове кандидате за чланове изборних комисија на северу

Централна изборна комисија у Приштини затражила је од Српске листе и Грађанске иницијативе за слободу, правду и опстанак, да предложе нове кандидате за чланове општинских изборних комисија, како би заменили чланове који су поднели оставке.

Портпарол Централне изборне комисије Ваљмир Ељези саопштио је да још нису добили званично обавештење Српске листе за неучествовање на гласању 21. Априла.

Ељези је, како преносе медији у Приштини, саопштио да су у ЦИК-у добили само мејл за повлачење представника Српске листе и ГИ СПО из изборних комисија.

На данашњој седници ЦИК-а речено је да су 7. и 8. априла Општинске изборне комисије за Лепосавић, Зубин Поток, Звечан и Северна Митровица, прихватиле оставке четири представника Српске листе, као и представника ГИ СПО у Митровици.

Њих је ЦИК претходно именовао као чланове Изборних комисија за гласање за смену актеуалних председника четири општине албанске националности, изабраних на изборима које су већински Срби бојкотовали.

Српска листа позвала је у недељу да се не излази на предстојећи референдум на којем ће се одлучивати о смени четворице градоначелника на северу Косова и Метохије, јер је, како истичу, Аљбин Курти учинио све да тај референдум не успе.

Председник Српске листе Златан Елек рекао је да верује да њихов став осликава и став српског народа на северу КиМ и додао да није видео ниједан референдум на који се излази "уз присуство камера".

недеља, 19. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара