Читај ми!

Приштина тражи нове кандидате за чланове изборних комисија на северу

Централна изборна комисија у Приштини затражила је од Српске листе и Грађанске иницијативе за слободу, правду и опстанак, да предложе нове кандидате за чланове општинских изборних комисија, како би заменили чланове који су поднели оставке.

Портпарол Централне изборне комисије Ваљмир Ељези саопштио је да још нису добили званично обавештење Српске листе за неучествовање на гласању 21. Априла.

Ељези је, како преносе медији у Приштини, саопштио да су у ЦИК-у добили само мејл за повлачење представника Српске листе и ГИ СПО из изборних комисија.

На данашњој седници ЦИК-а речено је да су 7. и 8. априла Општинске изборне комисије за Лепосавић, Зубин Поток, Звечан и Северна Митровица, прихватиле оставке четири представника Српске листе, као и представника ГИ СПО у Митровици.

Њих је ЦИК претходно именовао као чланове Изборних комисија за гласање за смену актеуалних председника четири општине албанске националности, изабраних на изборима које су већински Срби бојкотовали.

Српска листа позвала је у недељу да се не излази на предстојећи референдум на којем ће се одлучивати о смени четворице градоначелника на северу Косова и Метохије, јер је, како истичу, Аљбин Курти учинио све да тај референдум не успе.

Председник Српске листе Златан Елек рекао је да верује да њихов став осликава и став српског народа на северу КиМ и додао да није видео ниједан референдум на који се излази "уз присуство камера".

четвртак, 20. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије