Хил о укидању динара на КиМ: Избегавати овако непотребна изненађења и једностране акције

Амерички амбасадор у Србији Кристофер Хил рекао је да је одлука Централне банке у Приштини о укидању динара из платног промета непотребно изненађење и да САД и Европска унија помно прате и анализирају развој ситуације.

Кристофер Хил је рекао да у овој фази дијалога треба избегавати овако једностране акције.

"У овој фази дијалога коју смо постигли и коју је господин Лајчак достигао, треба избегавати непотребна изненађења и једностране акције. Ми мислимо да је сада најважније формирање Заједнице српских општина, али и да се Косову омогући приступ међународним институцијама. Треба се фокусирати на то и избегавати теме које нису од заједничког интереса", рекао је Кристофер Хил током посете Специјалној болници Озрен у Сокобањи којој је амбасада САД у Србији донирала ЦТ скенер вредан 600.000 евра.

Централна банка у Приштини саопштила је да ће евро бити једина валута дозвољена за обављање готовинских платних трансакција у готовинском и у платном систему, и да та мера ступа на снагу 1. фебруара ове године.

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић рекао је за РТС да је покушај укидања платног промета једaн од најтежих једностраних Куртијевих потеза чији је циљ егзодус српског народа.

уторак, 30. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво