Америчка амбасада донирала ЦТ скенер Специјалној болници Озрен у Сокобањи

Специјална болница Озрен у Сокобањи добила је вредну донацију америчке амбасаде у Србији. Реч је о ЦТ скенеру вредном више од пола милиона евра, који је уручио амбасадор Kристофер Хил.

Болница Озрен у Сокобањи једина у Србији лечи пацијенте са мултирезистентном туберколозом и годишње збрине од три до четири хиљаде болесника.

За прегледе на ЦТ скенеру до сада су путовали у Ниш. Нови скенер, поклон америчке амбасаде, вредан око 600.000 евра, омогућиће да то ураде у Сокобањи.

"Нама је заиста био неопходан скенер и то је био наш сан", рекла је Гордана Антонијевић, директорка Клинике за пнеумологију.

Реновирање сале и опремање просторија помогли су локални привредници и Kлуб српско-америчког пријатељства. Речено је да су америчка амбасада и Kоманда војске САД у Европи у овај део Србије уложили око пет милиона долара.

"Ја морам да кажем да је ову помоћ која уложена на југоисток Србије користило више десетина хиљада пацијената и да је то један огроман број људи", рекао је др Драган Милић, председник Kлуба српско-америчког пријатељства.

Болница Озрен у Сокобањи постоји од 1942. године. Тренутно има 150 кревета, а од пре 15 година специјализована је за мултурезистетнтну туберкулозу.

уторак, 30. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво