Читај ми!

МУП показао фотографије са увиђаја после инцидената у Скупштини Београда

Начелник Управе полиције Ивица Ивковић показао је на прес-конференцији у МУП-у фотографије са увиђаја после инцидената у Скупштини Београда. Истиче да су се полицајци уздржавали од интервенције и да су три сата трпели нападе.

Припадници полиције су више сати трпели нападе на синоћном протесту испред Скупштине Београда, рекао је начелник Управе полиције Ивица Ивковић истичући да су демонтранти гађали полицију бакљама, моткама, каменицама.

На ванредној прес-конференцији је показао фотографије и камен са увиђаја после инцидената у Скупштини Београда, прецизирајући да су полицајци три сата трпели нападе и да је двоје, упркос опреми, тешко повређено.

“Покушаји насилног упада у Скупштину града трајали су од 18.55 до 21.50 часова, а насилни демонстранти су користили сва средства да нападну припаднике МУП-а“, рекао је Ивковић истичући да “полиција није никог напала, већ је у складу са законом, применила средства принуде“.

Говорећи о протестима који су најављени за данас, Ивковић је поручио свима да се уздрже од насилних напада на институције и државне службенике.

“Било какво насиље, блокада саобраћаја, мостова који уносе немир и ремете нормалан живот грађана неће бити толерисана“, рекао је Ивковић.

Поновио је да је после инцидената испред Скупштине Београда процесуирано 38 особа и да очекује да се тај број повећа.

Истакао је да ће сви који изазивају немире бити процесуирани, те да је МУП спреман да се супротстави сваком акту насиља и да, како је рекао, "грађанима Србије пре свега гарантује мир, личну и имовинску сигурност".

субота, 18. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара