Читај ми!

Председник Скупштине расписао изборе за одборнике скупштина градова и општина за 17. децембар

Председник Народне скупштине Владимир Орлић расписао је изборе за одборнике скупштина градова и скупштина општина у Републици Србији за 17. децембар.

Председник Скупштине Владимир Орлић је одлуку о расписивању избора потписао у централном холу Дома Народне скупштине.

"Поштовани грађани Србије, у складу са Законом о локалним изборима и Законом о локалној самоуправи, распирсани су избори за одборнике у скупштинама 65 градова и општина у Републици Србији за 17. децембар 2023", рекао је Орлић наводећи да та одлука ступа на снагу објављивањем у Службеном гласнику, и да од тог тренутка теку рокови за изборне радње.

Позвао је све грађане да узму учешће на изборима, да бисмо, како каже, као друштво показали пун демократски капацитет.

"Да га учинимо још снажнијим, да дамо допринос стабилности и у кампањи говоримо о програмима, њиховом политичком садржају, да уз све међусобне разлике покажемо да то можемо да радимо на достојанствен, пристојан начин, да покажемо свест да питање како људи живе није ни игра ни забава, већ тежак и озбиљан посао који захтева максималну озбиљност", рекао је Орлић.

Додао је да нема никакве сумње да ће грађани изабрати управо оне који су најбољи, а који, како каже, значе добру будућност, који значе резултате на понос свима и који значе даљи напредак као и да ће неприкосновену вољу грађана исказану на демократским изборима поштовати сви учесници.

"Зато што је воља народа светиња. Зато нека победе најбољи и нека су нам свима срећни ови избори", поручио је Орлић.

Да подсетимо, чланови Владе донели су у понедељак одлуку о распуштању Скупштине Града Београда и образовању Привременог органа Града Београда, а исте одлуке донете су за још 64 града и локалне самоуправе у Србији.

Одлуке о распуштању скупштина градова донете су за: Крагујевац, Краљево, Крушевац, Нови Пазар, Пирот, Врање, Лесковац, Лозницу, Прокупље, Смедерево, Шабац, као и за скупштине општина Брус, Варварин, Велику Плану, Велико Градиште, Владимирце, Владичин Хан, Власотинце, Гаџин Хан, Деспотовац, Димитровград, Дољевац, Жабаре, Жагубицу, Житорађу, Кнић, Коцељеву, Крупањ, Куршумлију, Кучево, Лапово, Лебане, Љиг, Љубовију, Мали Зворник, Мало Црниће, Медвеђу, Мерошину, Осечину, Параћин, Петровац на Млави, Пожегу, Прибој, Пријепоље, Ражањ, Рачу, Рековац, Сокобању, Тополу, Трговиште, Трстеник, Ћићевац, Ћуприју, Уб, Црну Траву, Александровац, Бабушницу, Баточину, Белу Паланку, Блаце, Богатић и Бојник.

среда, 15. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара