Читај ми!

Вучић: Знамо своје обавезе и спремни смо да их испунимо; Фон дер Лајенова: Желимо Србију у ЕУ, сви имамо домаће задатке

Председник Србије Александар Вучић састао се у Палати "Србија" са председницом Европске комисије Урсулом фон дер Лајен. Имали смо веома добре разговоре, имаћемо их цео дан, задовољан сам због посете председнице Европске комисије, њен долазак у Београд је веома значајан за нас, рекао је Вучић после састанка. Урсула фон дер Лајен је нагласила да ЕУ жели Србију у Унији.

Александар Вучић и Урсула Фон дер Лајен имаће најпре тет-а-тет разговор у Палати "Србија", а затим и састанак са члановима двеју делегација. Председник је синоћ рекао да ће током целог дана имати разговоре са председницом Европске комисије о свим питањима важним за Србију.

"Она остаје у Београду да преноћи и дуго ћемо, осим званичних разговора, имати разговоре и после тога, у четири ока и заједничку вечеру. Имаћемо много времена да разговарамо о свим питањима важним за Србију", рекао је Вучић.

Фон дер Лајенова у Београд долази у оквиру четвородневне посете Западном Балкану, коју је почела у недељу у Скопљу, а како би представила детаље Плана раста ЕУ за регион.

Она је јуче боравила и у Приштини, где је на конференцији за новинаре са председницом привремених приштинских институција Вјосом Османи рекла да постоји нови инвестициони план који функционише веома добро, и да се успеси могу постићи само ако Београд и Приштина нормализују своје односе.

Фон дер Лајенова се претходно у Скопљу састала са председником Северне Македоније Стевом Пендаровским и премијером Димитром Ковачевским, где је поновила да ЕУ планира да помогне земљама Западног Балкана да остваре реформе неопходне за интеграцију у европски блок инвестицијом од шест милијарди евра.

Током посету Западном Балкану, Фон дер Лајенова је данас пре подне посетила Црну Гору, а сутра ће посетити Босну и Херцеговину.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара