Читај ми!

Вучић за РТС: Мир је наш интерес; Радоичић ће се одазвати позиву органа државе; Избори могу да буду већ 17. децембра

Председник Александар Вучић рекао је у емисији Око интервју на РТС-у да је Србија прогласила Дан жалости због свих убијених у Бањској – и због убијених Срба и због убијеног косовског полицајца. За мене убијени Срби никада неће бити терористи, за мене нема оправдања ни за убиство полицајца, каже Вучић. Позвао је све Србе да на миран начин добијемо шта нам припада. Радоичић није рањен и одазваће се позиву органа државе, а налази се на територији централне Србије, каже Вучић. Молим међународну заједницу да не притиска Београд, знају они ко је за ово крив, рекао је. Спремни смо за изборе већ од 17. децембра, могу да буду тада, биће парламентарни, покрајински, београдски, поручио је Вучић.

Шта се заиста десило у ноћи између суботе и недеље у Бањској, какве ће да буду последице, унутрашње и спољнополитичке, и оно најбитније, како заштитити Србе на Косову, шта Србија мора да уради да им гарантује сигурност – теме су емисије Око интервју о којима говори председник Александар Вучић.

Осим кључне теме Косова и Метохије, разговара се и о Отвореном Балкану, економској ситуацији у Србији, инфраструктурним пројектима, али и о изборима, односно када ће и који избори да бити одржани.

Након трагичних догађаја у недељу у Бањској, председник је у обраћању јавности истакао да је главни кривац за све што се дешава на Косову и Метохији  Аљбин Курти и да му је једина жеља да нас уведе у сукоб са НАТО-ом.

У разговору са  амбасадорима земаља Квинте – САД, Велике Британије, Француске, Италије и Немачке, као и са шефом делегације Европске уније, Вучић је затражио да Кфор преузме бригу о свим безбедносним питањима на северу КиМ уместо Куртијеве полиције.

Данас је Дан жалости у целој Србији, као и у Републици Српској, а у српским срединама на КиМ проглашена је тродневна жалост.

петак, 10. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара