Читај ми!

Протести у Крушевцу и Ваљеву

На Тргу глумаца и овог четвртка одржан је протест "Крушевац против насиља". Како је истакнуто, данас се окупио народ "који не представља опозицију, не смењује власт, већ чува људске животе". Протестовало се и у Ваљеву где је такође дата подршка суспендованим инспекторима Слободану Миленковићу и Душану Митићу.

Организатори из Крушевца су поручили да се "окупио народ који чува полицајце Слободана Миленковића, Душана Митића, Милана Исакова који су истрајни у томе да криминалци одговарају, а да полиција буде сигурна заједно са народом".

Најстарији међу демонстрантима, 89-годишњи писац и сатиричар Драгиша Павловић Расински је рекао да је директан мотив протеста насиље у школи "Владислав Рибникар" и Младеновцу, али да се људи не окупљају само због тог насиља.

"Љуи се окупљају и због насиља на телевизијама са националним фреквенцијама, насиља у Народној скупштини, насиља над децом, женама, новинарима и свим грађанима Србије који су се одважили да проговоре против овог режима или открију њихова криминална дела као што је Јованица", рекао је Драгиша Павловић Расински.

Протест је завршен шетњом градским улицама.

Тринаести протест у Ваљеву

Протест је, 13. пут, одржан и у Ваљеву, а окупљенима су се обратили Дејан Петковић и психијатар Јасмина Пашић.

Дејан Петковић, параспортиста, двоструки првак Србије у стрељаштву и стреличарству изразио је незадовољство због неприступачности Ваљева за особе са инвалидитетом и готово немогућим условима за његово бављење спортом.

"Ова власт све ради да угаси што више градова и то успешно ради из дана у дан.  Граде ауто-путеве којима сваке године све више грађана напушта Србију“, рекао је Петковић који је из Осијека, али три године живи у Ваљеву.

Др Јасмина Пешић рекла је да децу васпитавају да буду часни и поштени људи, али да друштво и окружење диктирају друга правила. “Пропагирају се криминал, бахатост, смејање у лице поштеном и честитом човеку“, рекла је др Пешић.

Као и Крушевљани, и Ваљевци су исказали подршку суспендованим инспекторима у Београду, Слободану Миленковићу и Душану Митићу.

Овога пута, после окупљања на Градском тргу у Ваљеву, није било протестне шетње.

уторак, 03. октобар 2023.
20° C

Коментари

Divno je biti Srbin
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
zdenek.zigovic@seznam.cz
Дупла свадба на Златибору – младенци улетели у брак хеликоптерима
Sta smo postigli?
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Re: nepostovanje
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Девојке нису дошле
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"