Читај ми!

Вучић за РТС: Очекује нас најтежи период, Курти неће стати, притисци за санкције Русији најјачи

Председник Александар Вучић каже за РТС да је политика стварања "Велике Албаније" процес који ће се наставити, и да премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти неће да стане. Каже да Запад не интересује прича о "Великој Албанији", али и да су ти "лоши момци, њихови момци". Уочи посете главном граду Мађарске, где га између осталих, очекује и састанак са турским колегом Ердоганом Вучић је рекао да је за Србију важно да одржава контакт и да покушава да има најбоље могуће односе са Турском. Најавио је да право из Будимпеште лети на друго место, где ће бити представници Западног Балкана и Брисела, наводећи да га очекују тешки и важни састанци. Очекује велике и тешке притиске на Србију по питању санкција Руској Федерацији, како каже, вероватно најтеже до сада.

Председник Србије Александар Вучић је гостујући у Јутарњем Дневнику РТС-а рекао да је политика стварања „Велике Албаније” процес који ће се наставити, и да премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти неће да стане.

Уочи посете главном граду Мађарске, где га очекује и састанак са турским колегом Ердоганом, Вучић је рекао да је за Србију важно да одржава контакт и да покушава да има најбоље могуће односе са Турском.

Вучић је најавио да право из Будимпеште лети на друго место, где ће бити представници Западног Балкана и Брисела, наводећи да га очекују тешки и важни састанци.

Говорећи о ситуацији у Украјини и неувођења санкција Русији, председник је рекао да очекује да ће се Србија суочити са бројним проблемима, те да ће зато притисци на нашу земљу бити још јачи.

Грађанима је поручио да је Србија спремна за предстојећу зиму, да су резерве енергената и хране на добром нивоу и да због тога не треба да брину.

"Подаци о оствареним путовањима грађана Србије у иностранство показују да се живи боље. Очекујем да ћемо живети још боље и да ће до краја године просечна плата у Србији бити већа од 820 евра", рекао је председник.  

среда, 15. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара