Читај ми!

Драган Ђилас најавио тужбу против Жељка Митровића због фалсификованог снимка

Председник Странке слободе и правде Драган Ђилас најавио је тужбу и низ правних радњи против Жељка Митровића и Телевизије Пинк због злоупотребе вештачке интелигенције, незаконите обраде гласа, лика и објављивања на интернет страници и у ТВ програму.

Драган Ђилас је на данашњој конференцији за медије, поводом снимака направљених помоћу вештачке интелигенције, а које је објавио Пинк, рекао је да то нема никакве везе са сатиром, како то тврди Жељко Митровић.

"То је фалсификат који се емитовао неколико дана у дневницима ТВ Пинк и за који су многи људи у Србији поверовали, да заиста изговарамо, прво Мариника, а онда и ја", рекао је Ђилас.

Ђилас је најавио да ће упутити захтев Јутјубу за уклањање спорног снимка са канала Жељка Митровића, с обзиром на успостављене принципе те платформе у погледу заштите, идентитета и података о личности.

Затим ће, наводи Ђилас, поднети тужбу против Жељка Митровића и Пинка због незаконите обраде гласа и лика и објављивања на интернет страници и у ТВ програму, као и захтев да се због незаконите обраде података о личности садржаних у снимку предузму све потребне техничке и разумне мере у складу са доступним технологијама и да се јавно објављени подаци о његовој личности избришу.

Ђилас захтева одређивање привремене мере и забране Жељку Митровићу и ТВ Пинку да емитује у програму, репризира, емитује у оквиру прилога, коментара, као најаву или на било који други начин учине доступним овај фалсификовани снимак. 

"Да ли постоји било ко у овој власти ко је свестан до чега овакве ствари могу да доведу? Да ли су свесни да сутра ово неко може да уради и председнику државе, премијеру, министрима? Да направи да они могу да изговарају ствари које могу имати страшне последице по државне интересе и по грађане? Данас реагујемо да апелујемо да ако постоји грам, зрно разума, ако постоји траг од тога да држава функционише, да се под хитно овакве ствари Законом забране, да бисмо спречили да постоје катастрофалне последице оваквих злоупотреба које апсолутно нигде у Европи нису дозвољене", закључио је Ђилас. 

петак, 23. фебруар 2024.
17° C

Коментари

Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Браво, доста је безобразлука
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
medicinsko nasilje
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво