Читај ми!

Макрон честитао избор Србије за домаћина изложбе EXPO 2027

Председник Александар Вучић примио је писмо честитку председника Француске Емануела Макрона поводом избора Србије за домаћина Специјализоване изложбе EXPO 2027.

Упућујем Вам своје насрдачније честитке, као и читавој Србији, поводом избора Београда за град који ће бити домаћин Специјализованој изложби 2027, која ће бити одржана од 15. маја до 15. августа 2027. године, наводи се у честитки француског председника.

"Овај избор представља признање квалитету пројекта којим се Србија представила на тему 'Играјмо за човечанство – Спорт и музика за све'. Одржавање овог великог догађаја у Београду ће ојачати међународни углед и утицај главног града Србије", додаје се.

Макрон истиче и да Француска, као земља учесница, намерава да активно да свој допринос успеху Специјализоване изложбе 2027.

"Молим Вас да примите, господине председниче, изразе мог веома дубоког поштовања. Пријатељски, до скорог виђења“, наводи се у писму честитки председника Макрона.

Србија је била једна од пет кандидата поред САД, Тајланда, Шпаније и Аргентине за домаћина Специјализоване изложбе EXPO 2027, а победила у сва четири круга гласања на Генералној скупштини Међународног бироа за изложбе у којима је имала највећи број гласова.

Представљени су и неки од идејних пројеката за изглед објеката који ће угостити реномирану међународну изложбу.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво