Читај ми!

Генерал Мојсиловић са шефом Бироа Националне гарде САД о унапређењу војне сарадње

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић разговарао је са шефом Бироа Националне гарде Сједињених Америчких Држава генералом Данијелом Хокансоном, који борави у званичној посети Србији, о безбедносној ситуацији у свету и региону и могућностима за унапређења билатералне војне сарадње.

Саговорници су се сагласили да је војна сарадња двеју држава, која се у значајној мери одвија у оквиру Програма државног партнерства Србије и Охаја, интензивна и садржајна и да доприноси достизању интероперабилности и подизању нивоа оперативних способности оружаних снага.

Закључено је да треба наставити са реализацијом заједничких активности и изналажењем нових модалитета сарадње који дају конкретне и јасно видљиве резултате, пре свега у домену обуке, развоја подофицирског кора и сајбер одбране, саопштило је Министарство одбране. 

Генерал Мојсиловић је истакао да Војска Србије настоји да буде одговоран и кредибилан партнер, да је посвећена наставку сарадње у свим областима од обостраног интереса, како са Националном гардом тако и са другим саставима Оружаних снага САД.

Изразио је уверење да ће успешна војна сарадња дати снажан допринос развоју укупних односа Србије и САД.

На састанку је разговарано о безбедносној ситуацији у свету и региону и дометима билатералне војне сарадње Србије и САД, са тежиштем на сарадњи Војске Србије и Националне гарде Охаја и могућностима за њено унапређење.

Америчку делегацију, у чијем саставу је и заменик команданта Националне гарде Охаја бригадни генерал Стивен Роудс, раније данас су примили председник Републике и врховни командант Војске Србије Александар Вучић и министар одбране Милош Вучевић.

субота, 02. децембар 2023.
11° C

Коментари

Eto
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Novcanice
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Macka i maticnjak
Крећете на пут и водите љубимца - како могу да помогну валеријана и матичњак
Oči su najlepši 'prozori na svetu'....
Длаке из ока? И то је могуће!
Pa
Tестирање вакцине против рака дојке