Читај ми!

Скуп "Србија наде" у 19 часова, аутобуси од јутрос пристижу у Београд

Скуп под називом "Србија наде" биће одржан вечерас на платоу испред Народне скупштине, са почетком у 19 сати. Председник Србије Александар Вучић позвао је све грађане Србије на, како је навео, скуп за будућност који ће показати јединство земље у тешким тренуцима.

Скуп "Србија наде" у  19 часова, аутобуси од јутрос пристижу у Београд Скуп "Србија наде" у 19 часова, аутобуси од јутрос пристижу у Београд

Председник Србије Александар Вучић рекао је да ће на данашњем скупу "Србија наде" понудити нова решења и дијалог са онима који мисле другачије.

Истакао је да ће на скупу говорити као председник Републике, а не као лидер странке.

"И то је једина ствар о којој желим да разговарам са народом, са грађанима, ја нећу држати страначки говор, нећу чак ни помињати политичке противнике. Мислим да се обратим Србији, са једним дугорочним планом. Обратићу им се као председник свих грађана и показати како и на који начин мислим да можемо да изађемо из свега овога”, рекао је Вучић.

Додао је да ће то бити скуп за пристојнију Србију, чак и оних који гласају за опозицију, али другачије сагледавају ствари.

Председник је рекао да скуп који се организује данас није митинг СНС-а, нити контрамитинг, јер је једини заказан за тај дан.

"Ја само да се извиним Београђанима јер после 14 сати биће потпуни колапс свуда. Кнеза Милоша, Бранков мост, Газела, Булевар краља Александра, цео пут од Панчевачког моста, све ће бити закрчено. Да ли ће бити шетње или не? Ако буде онолико људи колико мислимо, онда шетња неће бити могућа због броја или стампеда, али видећемо… Апсолутно ће бити миран скуп", рекао је Вучић.

Председник је јуче примио Србе са Косова и Метохије који су пешице дошли у Београд, како би присуствовали данашњем скупу.

Група Срба из Лепосавића, Северне Митровице и Косовског Поморавља одевени у мајице на којима пише "За Србију, за Вучића, Срби са Косова и Метохије" кренула је 17. маја пешке ка Београду да би присуствовала скупу "Србија наде" и прешла 300 километара.

Поред грађана из целе Србије очекује се да у Београд дођу и Срби из Републике Српске и Северне Македоније.

субота, 18. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара