Читај ми!

Скуп "Србија наде" у 19 часова, аутобуси од јутрос пристижу у Београд

Скуп под називом "Србија наде" биће одржан вечерас на платоу испред Народне скупштине, са почетком у 19 сати. Председник Србије Александар Вучић позвао је све грађане Србије на, како је навео, скуп за будућност који ће показати јединство земље у тешким тренуцима.

Грађани пристижу из свих праваца, Вучић се обраћа у 20 часова

Грађани пристижу ка Народној скупштини из свих праваца. Они се крећу од Вуковог споменика, тако да је Булевар Краља Александра од Вуковог споменика потпуно затворен за саобраћај, као и Трг Николе Пашића и Улица Кнеза Милоша.

Грађани су пешице кренули ка Народној скупштини и од Новог Београда, па је за саобраћај затворен и Булевар Михајла Пупина.

До краја дана биће искључене све трамвајске и тролејбуске линије, аутобуске линије 24 и ЕКО1, док аутобуси на многим линијама иду измењеном трасом.

Скуп је заказан за 19.00, а председник Александар Вучић обратиће се у 20 часова.

Извештај Милице Пантић (17.50)

Улице око Скупштине затворене за саобраћај

Саобраћај у улицама око Народне Скупштине је обустављен, а грађани пристижу на плато где ће се одржати скуп "Србија наде".

Многи грађани који су из других градова дошли аутобусима са Новог Београда преко Бранковог моста иду пешке ка центру града. Саобраћај преко Бранковог моста је такође у прекиду.

Из Управе саобраћајне полиције нису могли да потврде које ће тачно улице бити затваране и када, јер се не зна куда ће се кретати грађани који пристижу на скуп.

Извештај Јоване Вулиновић (16.15)

Окупљени кренули пешке преко Бранковог моста ка Народној скупштини

Колона грађана кренула је пешке са Новог Београда, где је паркиран део аутобуса којима су стигли, преко Бранковог моста ка Народној скупштини.

Фото: РТС

Аутобуси и комби возила кренули из Јагодине

Из Јагодине су аутобуси и комби возила са грађанима пут Београда кренули око 14.30 са две локације.

Неки аутобуси прошли су успут и кроз села како би превезли заинтересоване који желе да присуствују скупу "Србија наде".

Обустављен трамвајски и тролејбуски саобраћај, улице око Скупштине делимично блокиране

Од 13 часова је, како је раније и најављено, обустављен трамвајски и тролејбуски саобраћај у Београду, а од 17 часови биће обустављене и многе аутобуске линије.

Из Управе саобраћајне полиције су рекли да су улице око Народне скупштине делимично затворене и да ће саобраћај у појединим деловима града током дана бити сукцесивно обустављан.

Пошто је један део грађана дошао и аутобусима који су, између осталог, паркирани и код Палате "Србија", наводе да ће и Бранков мост бити затворен за саобраћај у моменту када колона буде кренула ка Народној скупштини.

Извештај Јоване Вулиновић (15.15)

Из Крагујевца кренуло 90 аутобуса ка Београду

Из Крагујевца је са више локација пут Београда, на скуп "Србија наде", кренуло деведесетак аутобуса и комби возила са више од 5.000 људи. 

Опширније Краће

У току припреме испред Скупштине Србије

Испред Скупштине Србије у току су припреме за скуп "Србија наде", а саобраћај нормално функционише.

Постављени су видео-бимови, а постављају се и штандови Српске напредне странке.

Обезбеђене цистерне са водом и пунктови са мобилним тоалетима

Организатори данашњег скупа "Србија наде" обезбедили су цистерне са водом и пунктове са мобилним тоалетима испред Скупштине Србије, али и на другим локацијама у граду.

Секретаријат за јавни превоз саопштио је да ће због одржавања најављеног скупа "Србија наде" данас доћи до промена у раду линија јавног превоза у Београду. Од 13 часова до краја дана из саобраћаја се искључују све тролејбуске и трамвајске линије.

Велики број аутобуса паркиран испред Палате "Србија"

Десетине аутобуса којима су довезени грађани на скуп "Србија наде" паркирано је испред Палате "Србија".

Организатори су у овом делу Новог Београда обезбедили цистерне са водом, као и неколико пунктова са мобилним тоалетима.

РТС

Из Лесковца за Београд кренуло 120 аутобуса

Како јавља дописник РТС-а, 120 аутобуса са 6.500 људи кренуло је из Лесковца за Београд на скуп "Србија наде".

"Идемо на највећи скуп у историји као подршка СНС-у, председнику Вучићу и Србији", рекао је један од организатора организованог одласка на скуп "Србија наде".

Председник Србије Александар Вучић рекао је да ће на данашњем скупу "Србија наде" понудити нова решења и дијалог са онима који мисле другачије.

Истакао је да ће на скупу говорити као председник Републике, а не као лидер странке.

"И то је једина ствар о којој желим да разговарам са народом, са грађанима, ја нећу држати страначки говор, нећу чак ни помињати политичке противнике. Мислим да се обратим Србији, са једним дугорочним планом. Обратићу им се као председник свих грађана и показати како и на који начин мислим да можемо да изађемо из свега овога”, рекао је Вучић.

Додао је да ће то бити скуп за пристојнију Србију, чак и оних који гласају за опозицију, али другачије сагледавају ствари.

Председник је рекао да скуп који се организује данас није митинг СНС-а, нити контрамитинг, јер је једини заказан за тај дан.

"Ја само да се извиним Београђанима јер после 14 сати биће потпуни колапс свуда. Кнеза Милоша, Бранков мост, Газела, Булевар краља Александра, цео пут од Панчевачког моста, све ће бити закрчено. Да ли ће бити шетње или не? Ако буде онолико људи колико мислимо, онда шетња неће бити могућа због броја или стампеда, али видећемо… Апсолутно ће бити миран скуп", рекао је Вучић.

Председник је јуче примио Србе са Косова и Метохије који су пешице дошли у Београд, како би присуствовали данашњем скупу.

Група Срба из Лепосавића, Северне Митровице и Косовског Поморавља одевени у мајице на којима пише "За Србију, за Вучића, Срби са Косова и Метохије" кренула је 17. маја пешке ка Београду да би присуствовала скупу "Србија наде" и прешла 300 километара.

Поред грађана из целе Србије очекује се да у Београд дођу и Срби из Републике Српске и Северне Македоније.

среда, 27. септембар 2023.
19° C

Коментари

Divno je biti Srbin
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
zdenek.zigovic@seznam.cz
Дупла свадба на Златибору – младенци улетели у брак хеликоптерима
Sta smo postigli?
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Re: nepostovanje
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Девојке нису дошле
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"