Читај ми!

Скупштина о безбедносној ситуацији, функционисању система и масовним убиствима, насиљу, митингу и протестима

Посланици Скупштинe Србије завршили су данашњи рад, а расправу о Владином извештају о безбедносној ситуацији након масовних убистава у ОШ "Владислав Рибникар" и у селима Малом Орашју и Дубони, наставиће сутра. Седници су присуствовали премијерка Ана Брнабић и ресорни министри.

Поред Владиног извештаја о безбедносној ситуацији, посланици расправљају и о Извештају о надзору програма комерцијалних пружалаца медијских услуга за период од октобра 2022. године до краја марта 2023. године с посебним освртом на извештавања о случајевима насиља у телевизијским програмима, који је поднело Регулаторно тело за електронске медије, с Предлогом закључка Одбора за културу и информисање.

На дневном реду је и предлог за формирање Анкетног одбора ради утврђивања чињеница и околности које су довеле до трагедија, који је поднео посланик Радомир Лазовић, као Предлог за гласање о неповерењу министру унутрашњих послова Братиславу Гашићу, који је поднео 61 народни посланик.

Расправа о безбедносној ситуацији је почела 18. и настављена 19. маја, а Владин извештај представила је премијерка Ана Брнабић, која је рекла да ће у наредном периоду 12.368 полицијских службеника обезбеђивати 1.832 школе у Србији, како државне, тако и приватне.

Додала је да је почео са радом електронски систем пријаве насиља над децом на платформи "Чувам те".

Такође, Брнабићева је навела да ће Влада разоружати Србију и да ће 90 одсто дозвола за оружје бити повучено.

Премијерка је истакла да ће одговарати на питања посланика и расправљати колико год треба о безбедносној ситуацији пре и после трагедија, о мерама које су предузете, као и очекивањима од њих и докле се стигло са њиховом имплементацијом.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво