Читај ми!

...ИЗ ЧАСА У ЧАС...

Скупштина о безбедносној ситуацији након масовних убистава, Брнабић: Од 19. маја електронска пријава насиља над децом

Посланици на седници Народне скупштине разматрали су Извештај о безбедносној ситуацији насталој након масовних убистава у ОШ "Владислав Рибникар" и на подручју Смедерева и Младеновца, који је поднела Влада Србије. Премијерка Ана Брнабић представила је извештај, указавши, између осталог, да су од 8. до 17. маја грађани предали 26.339 комада оружја. Од сутра стартује платформа "Чувам те" за пријављивање насиља у школама. Наставак расправе сутра од 10 сати.

Седницу Народне скупштине сазвао је председник парламента Владимир Орлић. Како је најављено, седница има четири тачке дневног реда.

– Извештај о безбедносној ситуацији у Републици Србији насталој након масовних убистава у ОШ "Владислав Рибникар" у Београду и на подручју Смедерева и Младеновца – у Малом Орашју и Дубони, који је поднела Влада Републике Србије.

– Извештај о надзору програма комерцијалних пружалаца медијских услуга за период од октобра 2022. године до краја марта 2023. године са посебним освртом на извештавања о случајевима насиља у телевизијским програмима, који је поднело Регулаторно тело за електронске медије, са Предлогом закључка Одбора за културу и информисање.

– Предлог одлуке о образовању Анкетног одбора ради утврђивања чињеница и околности који су довеле до масовних убистава у Основној школи "Владислав Рибникар" и на територији Смедерева и Младеновца – у Малом Орашју и Дубони, утврђивања пропуста у вршењу надлежности и предузимања одговарајућих радњи, утврђивања одговорности надлежних лица и предлагања мера, који је поднео народни посланик Радомир Лазовић.

– Предлог за гласање о неповерењу члану Владе, министру унутрашњих послова Републике Србије Братиславу Гашићу, који је поднео 61 народни посланик.

четвртак, 09. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара