Вучић са Рамом и Ковачевским у Верони: Договорили смо се о завршетку осигурања радних дозвола

Председник Србије Александар Вучић у дводневној је посети Италији, где се, у оквиру иницијативе за сарадњу "Отворени Балкан", састао са премијерима Албаније и Северне Македоније Едијем Рамом и Димитром Ковачевским. Након сусрета, тројица лидера посетили су Међународни сајам вина "Винитали 2023" у Верони и са министром спољних послова Италије Антониом Тајанијем обишли заједнички штанд на којем ће своја вина представити многобројни излагачи из земаља чланица иницијативе "Отворени Балкан".

"Отворени Балкан" се први пут сели ван региона да би квалитетним винима привукао нове посетиоце у регион. На сајму "Винитали" (VinItaly), три државе промовишу "Винску визију Отвореног Балкана" – догађај који је у Београду имао премијеру 2022, а биће одржан и у новембру ове године.

На заједничком штанду представиће се више од 200 најбољих вина из Србије, Северне Македоније и Албаније.

Од укупног броја, 90 вина је из 41 српске винарије.

"Винитали" је водећи сајам вина и алкохолних пића посвећен винским компанијама на светском тржишту. Традиционално, одржава се у Верони, светској престоници вина и има међународни карактер.

Сајам је фокусиран на промовисање односа између произвођача, купаца и заинтересованих страна, као и на размену искустава и вештина. Припремљени су многобројни састанци и дегустације, а у фокусу овогодишњег издања су три кључна правца – бизнис, интернационализација и позиционирање. 

Вина на штанду "Отворени Балкан" представиће врхунски сомелијери три земље, а биће организован и мастерклас на коме ће бити представљене аутохтоне сорте Балкана.

Председник Вучић посету Италији наставиће и у понедељак, када је планиран обилазак нашег штанда на сајму.

Сајам ће трајати до 5. априла. 

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво