Вучић са Лајчаком: Србија посвећено приступа разговорима, ЗСО предуслов за нормализацију односа

Формирање Заједнице српских општина предуслов је за нормализацију односа, као и за безбедност и заштиту права српског народа на Косову и Метохији, рекао је председник Србије Александар Вучић на састанку са специјалним представником ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком.

Александар Вучић и Мирослав Лајчак, који су се састали у Председништву у 14.30, разговарали су о европском предлогу, формирању Заједнице српских општина и другим потребним корацима у циљу нормализације односа Срба и Албанаца, саоpштила је Служба за сарадњу са медијима председника.

Вучић је нагласио да Србија одговорно ради и посвећено приступа разговорима у циљу постизања компромисних и одрживих решења неопходних за нормалан живот и бољу будућност свих грађана, уз јасно наведена ограничења.

Председник је поновио да је формирање Заједнице српских општина предуслов за нормализацију односа, као и за безбедност и заштиту права српског народа на Косову и Метохији.

Вучић је на Инстаграм налогу buducnostsrbijeav објавио да је разговор био тежак и садржајан, као и да ће се разговори наставити.

"Разговор о Косову и Метохији и европској будућности Србије настављамо и вечерас и током сутрашњег дана", написао је Вучић.

Лајчак ће, како је најављено, у Београду боравити данас и сутра.

Претходно је у четвртак и петак боравио у Приштини, где је изјавио да је сврха његове посете да прикупи информације како у Београду и Приштини виде процес имплементације.

Председник Александар Вучић и премијер привремених институција у Приштини Аљбин Курти потврдили су да ће се 18. марта састати у Охриду у оквиру дијалога уз посредство ЕУ.

недеља, 03. децембар 2023.
2° C

Коментари

Eto
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Novcanice
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Macka i maticnjak
Крећете на пут и водите љубимца - како могу да помогну валеријана и матичњак
Oči su najlepši 'prozori na svetu'....
Длаке из ока? И то је могуће!
Pa
Tестирање вакцине против рака дојке