Читај ми!

Канцеларија за КиМ обезбедила правну помоћ ухапшеном Арсићу

Канцеларија за Косово и Метохију саопштила је да је ухапшеном Златку Арсићу обезбедила бесплатну правну помоћ, а да је председница привременог органа Косовске Каменице Тања Аксић јутрос обишла његову породицу и понудила им помоћ и подршку.

У саопштењу Канцеларије за КиМ наводи се да је хапшење Златка Арсића, оца троје деце из села Ајновце у Косовској Каменици, нови вид притиска и малтретирања којем су изложени Срби на Косову и Метохији, посебно јужно од Ибра којима, истиче се, Приштина пресуђује у јавности и пре завршетка самог судског процеса.

"Канцеларија за Косово и Метохију Арсићу је одмах обезбедила бесплатну правну помоћ, а председница привременог органа Косовске Каменице Тања Аксић јутрос је обишла породицу ухапшеног и понудила им сву помоћ и подршку", наведено је у саопштењу.

Додаје се да је Арсић је припадник косовске полиције и да се поставља логично питање како је прошао све неопходне провере и тестове за рад у овом органу, а сада је напрасно оптужен за наводни ратни злочин.

Истиче се да то отвара оправдану сумњу да су мотиви Арсићевог хапшења посве другачије природе, као и да томе у прилог иде и синоћње саопштење Џељаља Свечље који је Арсића прогласио кривим и пре суђења и одлуке суда.

"То јасно говори да за Србе на КиМ нема ни права ни правде, да им се пресуде по политичком и етничком кључу изричу у јавности, чиме им се крши претпоставка невиности и ускраћује право на правично суђење. О свему овоме Канцеларија ће обавестити и међународне институције које делују на простору КиМ", закључује се у саопштењу.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво