Читај ми!

Посланици завршили начелну расправу о сету правосудних закона, наставак седнице у уторак

Посланици Скупштине Србије завршили су начелну расправу о 32 тачке дневног реда, међу којима је сет правосудних закона. Наставак седнице у уторак, 7. фебруара.

Министарка правде Маја Поповић јуче је, говорећи о сету првосудних закона, навела да су измене које је предложила Влада у складу са референдумом о промени Устава у области правосуђа, и услов су за даљу реформу правосудног система и унапређење владавине права.

Министарство је одмах после проглашења акта за промену Устава започело процес потребним изменама, јер оне треба да буду усвојене у року од годину дана, нагласила је Поповићева и подсетила да је о предложеним изменама прибављено је и позитивно мишљење Венецијанске комисије, као најмеродавнијег тела у тој области.

На дневном реду су 32 тачке дневног реда, а поред пет правосудних закона, ту су и измене Закона о организацији и надлежности државних органа за борбу против високотехнолошког криминала, измене Закона о објављивању закона и других прописа и аката, измене Закона о организацији надлежности државних органа у поступку за ратне злочине.

Пред посланицима су и измене Закона о Уставном суду, измене Закона о изгледу и употреби грба, заставе и химне Србије, измене Закона о организацији и надлежности државних органа у сузбијању организованог криминала, тероризма и корупције.

Поред тога, посланици ће расправљати и о давању гаранције државе за кредите Јавног предузећа "Србијагас" и регулисању обавеза Србије према ММФ-у.

На дневном реду је и више међународних споразума, као и избор сталног састава Републичке изборне комисије.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво