Читај ми!

Школе на северу Косова и Метохије не раде, Борељ позвао Београд и Приштину да се врате дијалогу

Срби који протестују због хапшења бившег полицајца Дејана Пантића и даље су на барикадама. Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић поручује да Срби на барикадама желе да сачувају мир, као и да тако шаљу вапај међународној заједници која никако да чује шта се дешава. Школе на северу Космета данас неће радити. Европска унија позвала Београд и Приштину да деескалирају најновије тензије, обуставе сукобе и да се врате дијалогу. Председник Александар Вучић најавио је да ће Влада Србије у четвртак донети одлуку о слању захтева Кфору да се обезбеди присуство српских снага на северу КиМ.

Север Косова и Метохије и даље је блокиран што од стране грађана, што од стране полиције. Срби протестују због хапшења бившег припадника косовске полиције Дејана Пантића.

Косовска полиција забранила је пролаз и возилима и пешацима на административним прелазима Јариње и Брњак. Припадници Росу упали су под пуним наоружањем и с блиндираним возилима, у објекат велике бране на језеру Газиводе. Они су радника којег су затекли истерали са објекта и поскидали и исекли српске заставе које се тамо налазе.

В. К., радник на брани Газиводе, рекао је да су уперили пушке у њега, испитивали га, исцепали заставу, а онда га отерали.

Нешто после 21 час чуле су се рафална паљба и детонација у Рудару код Звечана, јавља наш извештач из Рудара. Не зна се ко је пуцао.

Председник Српске листе Горан Ракић саопштио је да је формиран Кризни штаб који ће редовно извештавати о ситуацији на терену. Основне и средње школе на северу Космета од данас неће радити.

Због дешавања на Косову и Метохији одржана је седница Савета за националну безбедност.

Након седнице Савета председник Србије Александар Вучић позвао је Србе на северу Косова и Метохије да буду сталожени и мирни и да не наседају на провокације, као и да поштују Кфор и Еулекс.

Председник каже да су барикаде израз протеста због хапшења људи и наглашава да ћемо учинити све да се сачувају мир и стабилност.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво