Читај ми!

Вучић са Срђаном Петровићем: Сваки Србин је поносан како сте се држали

Председник Србије Александар Вучић поручио је током разговора са власником винарије Срђана Петровића из Велике Хоче, коме су полиција и царина приштинских власти запленили крајем прошле недеље готово сво произведено вино, око 42.000 литара, да нема Србина који није био поносан на то како се породица Петровића држала у тим тешким тренуцима.

Председник Србије је поручио Срђану Петровићу  да не брину око направљеног губитка и обећао помоћ.

"Помогли смо и помоћи ћемо породици Петровић колико смо могли, више смо говорили о Великој Хочи и Србима који тамо живе, разговарали смо како да помогнемо да млади људи остану тамо, да улажемо да наш народ опстане", рекао је Вучић.

Поручио је породици Петровић да не брину због заплене вина јер како каже "они не знају разлику између вранца, прокупца, гамеа, грашевине и других сорти вина, па су измешали све".

Председник Србије Александар Вучић изјавио је након састанка са породицом Петровић да је веома поносан на то што их Србија има и захвалан им што чувају српско име и презиме у Метохији где је Срба тако мало остало.

Наводи да су више разговарили о Великој Хочи, о 427 Срба који живе у тој метохијској енклави.

"Помогли смо и уредили смо Трг у тој предивној енклави, али разговарамо и како да помогнемо останак и опстанак тамо пре свега младих, шта је још потребно да уложимо, а да нас не ометају при том улагању да би наш народ могао да опстане на својим огњиштима", навео је председник.

Како каже, данас су разговарали и о сајму вина у Митровици, о следећем Отвореном Балкану, односно о учешћу Срђана и Милана Петровића са својим винима на тим манифестацијама.

"Онолико колико мало можемо да помогнемо, у готово за нас немогућим условима, ми ћемо то да урадимо", казао је.

Породици Петровић је захвалан на томе што и када им је најтеже и када им са дугим цевима упадају у кућу, они нису крили ни своје презиме, ни своје име, ни припадност свом српском роду.

Истакао је да је у њима видео невероватну снагу и опредељеност и код деце да остану да живе у Великој Хочи.

"Поносан сам на све ове дивне људе, на то што их имамо, на њихов дух, снагу и захвалан сам им што чувају српско име и презиме у Метохији где нас је тако мало остало и тако непоколебљиво, чврсто и снажно раде да само у име Србије и свих нас могу да кажем једно велико хвала", казао је председник.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво