Читај ми!

Борељ: Београд и Приштина постигли договор о таблицама; Петковић: Сачували смо наше српске КМ таблице

Главни преговарачи Београда и Приштине Петар Петковић и Бесник Бисљими постигли су вечерас договор по којем ће Београд престати да издаје регистарске таблице са називима градова на КиМ, док ће Приштина обуставити даље радње у вези са пререгистрацијом возила, саопштио је високи представник за спољну политику ЕУ Жозеп Борељ.

У више градова на Косову и Метохији одржани су протести због кризе на северу покрајине изазване потезима Приштине у вези са пререгистрацијом возила са српским таблицама.

Централно окупљање било је у Косовској Митровици, али су претходно скупови подршке Србима на северу одржани у Грачаници, Штрпцу, Горњем Кусцу. Носиоци ових скупова биле су жене.

"Мајке Космета против Куртијевог гета", основна је порука са окупљања. У тренутку када су мајке кренуле у шетњу и молебан улицама северног дела Косовске Митровице, огласила су се црквена звона у знак подршке њиховој борби за мир.

Скупови у српским срединама завршени су мирно, обезбеђивала их је локална полиција, а у Митровици међународни полицајци. 

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво