Камбери: Предали смо захтеве, након тога одлука о влади

Председник ПДД-а и носилац изборне листе "Албанске демократске алтернативе - Уједињена долина" Шаип Камбери рекао је, након састанка са председником Србије Александром Вучићем о формирању нове Владе Србије, да је та листа предала своје захтеве који се тичу најпре интеграције Албанаца у државне институције и додао да од испуњења тих захтева зависи да ли ће учествовати у будућој влади.

Шаип Камбери је новинарима рекао да су проблеми Албанаца познати дуги низ година и да се они односе на њихову интеграцију, а затим су ту и проблеми са образовањем односно уџбеницима, признавањем диплома са Косова, као и економски проблеми имајући у виду да су, како каже, општине Бујановац, Медвеђа и Прешево најнеразвијеније у Србији.

"Ми смо имали разговор са председником Вучићем као листа која представља Албанце Прешевске долине и изнели смо захтеве које већ дуго година износимо. Могу да поменем позитиван пример да је недавно по налогу председника у Бујановцу и Прешеву запослено 11 лекара Албанаца што показује да када постоји добра политичка воља проблеми могу да се реше", рекао је Камбери.

Напомиње да је већ четврти пут део делегације која разговара са председником, а нада се да ће сада бити добре политичке воље да се са Албанцима разговара о решавању животних проблема.

Упитан да ли су спремни да уђу у владу, Камбери каже: "Видећемо, зависи од тога шта се нуди у програму владе националним мањинама и какав ће бити однос према нашим проблемима".

Каже да није реч о функцијама попут државног секретара или било које друге функције, већ су кључни захтеви који су предочени на састанку.

"Ми смо председнику дали писмено наше захтеве да се разговара о интеграцији Албанаца, образовању, економском развоју, тек након тога ми ћемо евентуално размотрити понуду да будемо део нове владе", рекао је Камбери и додао да очекује да ће бити још састанака.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво