Вучић почео консултације о формирању Владе Србије

Консултације за формирање Владе Србије почеле су састанком председника Србије Александра Вучића са представницима изборне листе "Албанске демократске алтернативе - Уједињена долина".

Представници албанских партија су говорили о намери да се Албанци што више интегришу у институције државе Србије, као и о неопходности економског напретка, како југа Србије тако и целе државе.

Председник је са пажњом саслушао све њихове примедбе на функционисање државе и истакао да смо спремни да на различите начине помогнемо развоју југа Србије, наводи се у саопштењу Службе за сарадњу са медијима председника Републике.

Нагласио је да ће представнике албанских партија у наредних 14 дана обавестити o даљем току формирања Владе.

Камбери је, након састанка са Александром Вучићем о формирању нове Владе Србије, рекао да је листа "Албанске демократске алтернативе - Уједињена долина" предала своје захтеве који се тичу најпре интеграције Албанаца у државне институције и додао да од испуњења тих захтева зависи да ли ће учествовати у будућој влади. 

Вучић ће се наредних дана састати и са представницима осталих странака и листа које су обезбедиле мандате на изборима - представницима СВМ-а, СПС-а, СПАС-а, Странке правде и помирења и СНС-а.