Посланици СНС-а ноћ провели на степеницама скупштине, Обрадовић тврди да није унео храну у парламент

Председник Двери Бошко Обрадовић ноћ је провео у Скупштини Србије, док су посланици СНС-а Александар Мартиновић и Сандра Божић јутро сачекали испред парламента. Обрадовић који је око 6.40 јутрос изашао испред зграде парламента, тврди да пије само воду и да храна није унета у зграду, већ ћебе и јастук. Већи део ноћи испред је био и самостални посланик Миладин Шеварлић, који је повремено, на неко време улазио у зграду, али се враћао на степениште.

Испред Дома Народне скупштине петнаестак минута после поноћи остали су посланици СНС-а Александар Мартиновић и Сандра Божић, као и самостални посланик Миладин Шеварлић, који је данас рекао да ће размислити да ли ће наставити штрајк.

Бошко Обрадовић је у једном моменту ушао у зграду Народне скупштине, затим изашао, како је рекао, по пуњач за мобилни телефон, и затим се вратио у зграду.

Обрадовић тврди да није унео храну у зграду Народне скупштине, где је провео ноћ, већ да узима само течност.

Он каже да је, као што је и јуче најавио, после поноћи ушао у просторије Посланичког клуба где је са колегом Иваном Костићем провео ноћ, а да је јутрос нешто пре 7 сати поново био испред зграде парламента.

"У Народну скупштину не може да се унесе ништа док обезбеђење то не преконтролише, а никаква храна није унета, већ само јастук и ћебе, да можемо у току ноћи мало да се одморимо", рекао је Обрадовић за Танјуг.

Додао је да уноси само течност и да ће то тако и остати. Каже и да намерава да исред скупштине остане дуже време и да се неће "повући" док не буде достигао исход који, како наводи, води ка "нормализацији политичких прилика". 

"Нећу прекинути штрајк глађу све док власт не позове опозицију за преговарачки сто, и да се направи договор о одлагању избора за шест месеци", поручио је претходно Обрадовић.

Пре тога, потпредседница Двери Марија Јањушевић донела је Обрадовићу јастук и ћебе, које је унела у Скупштину, а потом и врећу за спавање.

Испред парламента су још остали и посланици Српске напредне странке.

Присталице и власти и опозиције углавном су се разишле са простора испред парламента.

Вечерас је, иначе, у једном тренутку Обрадовића на степеништу Скупштине обишао Драган Ђилас и разговарао једно време, пре него што је отишао.

Различити захтеви

Први се на штрајк глађу одлучио самостални посланик Миладин Шеварлић, због, како је рекао, немогућности да придобије посланике у Скупштини да расправљају о Косову и Метохији и повредама целовитости Србије.

Придружио му се лидер Двери Бошко Обрадовић са захтевом да се прекине изборни процес и да власт и опозиција седну за преговарачки сто.

У штрајк глађу ушао је затим шеф посланичке групе Српске напредне странке Александар Мартиновић, са посланицом СНС-а Сандром Божић.

Уз захтев да тужилаштво реагује на то што је испред парламента нападнут посланик Марјан Ристичевић, поручили су да неће прекинути протест док правосуђе не почне да ради свој посао.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво