Приштина назвала магистралу по Боу Бајдену

Потпредседник САД Џозеф Бајден 17. августа боравиће у Приштини, а у покушају да се додвори Бајдену, који важи за једног од највећих подржавалаца независности, влада у Приштини је назвала магистрални пут Урошевац–Гњилане именом његовог покојног сина Боа Бајдена, пренела је "Политика" наводе косовске КТВ.

Најава Хашима Тачија да ће покренути тужбу против Србије за „Милошевићев геноцид” тумачи се као покушај скретања пажње с почетка рада Специјалног суда за ратне злочине ОВК и политички маневар пред долазак потпредседника САД 17. августа, пише београдски дневник.

Страх од почетка рада Специјалног суда за ратне злочине такозване Ослободилачке војске Косова и неспровођење Бриселског споразума главни су разлози зашто је Тачи поново најавио да ће Приштина пред међународним судом покренути тужбу против Србије за „Милошевићев геноцид”.

Његову намеру нико у Београду не узима за озбиљно, а албански медији у Приштини сматрају да је реч о политичком маневру косовског председника направљеном намерно пред посету Бајдена Приштини.

Косовски портали истичу да је поново покретање иницијативе која нема никакво правно утемељење пре свега покушај Тачија да бар незванично од америчке администрације добије потврду да се он неће наћи на оптуженичкој клупи у Хагу, због сумње о трговини органима заробљених Срба током НАТО интервенције, наводи лист.

Да би албанска страна покушала да се додвори Џозефу Бајдену, који на Косову важи за једног од највећих подржавалаца независности, влада Косова је назвала магистрални пут Урошевац-–Гњилане именом његовог покојног сина Боа Бајдена, пренела је косовска КТВ.

Упркос томе, како наводе косовски медији, званична Приштина може да очекује само да Бајден потврди безрезервну подршку председника САД Барака Обаме независном Косову, али да у дијалогу с Тачијем неће бити реци о Специјалном суду.

Милован Дрецун, председник скупштинског Одбора за Косово и Метохију, каже да Тачи периодично најављује тужбу за геноцид против Србије и да је то сада покренуто из два разлога: противљење формирању Заједнице српских општина и страх од почетка рада Специјалног суда у Хагу, пренела је Политика.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво