Читај ми!

Копаоник као у време пре епидемије – пуне руке посла и за угоститеље и за инспекторе

На стазама данас као у јеку сезоне без ковида – 8.000 скијаша и бордера. Редови на полазним станицама жичара чије је радно време непромењено.

Руководилац скијалишта Дарко Јовановић каже да скијаши у највећој мери поштују мере, али има и оних који се оглуше.

"Онда скијалишта Србије преко својих редара реагују на то. Дешавало се да искључимо карту, удаљимо са скијалишта. Чак се дешавало и да зауставимо рад жичаре док се тај проблем не реши", наводи Јовановић.

Посетиоци истичу да воде рачуна, да не иду у кафане увече, а да ризик није велики пошто су напољу.

Баште ресторана и кафића биле су препуне – до 14 часова. Затварање је неке од гостију, посебно оне из иностранства, изненадило јер, како кажу, нису знали за нове мере.

Данијела Хркаловић из ресторана "Паб" каже да су до 14.00 служили храну и пиће у башти, а да потом раде доставу.

Пуне руке посла на планини имају и инспектори.

"Кршење у угоститељким објектима је углавном већи број корисника од дозвољеног броја и непоштовање мера хигијене, немање личних заштитних средстава, маски", наводи Љиљана Милошевић, санитарна инспекторка.

Инспектори на лицу места издају прекршајне налоге. Најдрастичнија мера је, осим новчане казне, затварање локала на 72 сата.

понедељак, 21. јул 2025.
24° C

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом