Србин у Америци уступио академију за карантин током ванредног стања

Интернационална Спортска Академија (ИСА) у држави Њујорк, током епидемије коронавируса користиће се као простор за карантин. Вест о овом хуманом делу нарочито је занимљива јер је власник ИСА - Србин.

Раде Џамбић, бивши кошаркаш, а сада власник Интернационалне Спортске Академије у Хусаку, уступио је држави Њујорк просторије своје академије па ће оне до даљњег служити као карантин за особе потенцијално заражене коронавирусом.

"С обзиром да се због ванредног стања школа похађа преко интернета и да је већина ђака код куће, овај потез дошао је природно као наш вид помоћи и допринос борби против пандемије" - каже Џамбић. 

На ову одлуку, ни сама школа Хусак, ни њен директор Дин Фостер нису остали равнодушни. Одлучили су да уједине снаге па ће Раде Џамбић на својој академији обезбедити смештај, а школа храну.

"Знамо да има доста деце са наших простора која су на аеродромима и не могу кући. Овим путем желим да саопштим да су наша врата отворена свим људима који су у тој незахвалној ситуацији. Директор школе Дин Фостер нам се придружио и помоћи ће да овај период прође што безболније" додао је Џамбић. 

Интернационална Спортска Академија (ИСА) налази се у држави Њу Јорк, у малом граду Хусик Фолс и у партнерству са школом "Хусак" , једна је од најбоље рангираних школа у САД. ИСА се показала као сјајна полазна тачка за кошаркаше који желе да наставе студије на америчким факултетима. 

Интернат ИСА може да прими 60 ђака и има једини кошаркашки терен у Америци који носи име по Србину - Томиславу Виларету, бившем тренеру земунске "Младости".

недеља, 26. мај 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије