Читај ми!

Данијела Грујић и Јанко Веселиновић у болници, Жељко Веселиновић прекинуо штрајк глађу

Данијела Грујић и Јанко Веселиновић са листе "Србија против насиља" , које штрајкују глађу, данас су због погоршаног здравственог стања примљени у болницу. Удружени синдикати Србије "Слога" саопштили су да је њихов председник, Жељко Веселиновић, приморан да прекине штрајк глађу због здравствених проблема, у згради Републичке изборне комисије. 

Представници листе "Србија против насиља" Данијела Грујић и Јанко Веселиновић, који шест, односно четири дана штрајкују глађу, данас су због погоршаног здравственог стања примљени у болницу, потврдила је Фонету Јелена Милошевић, једна од шест представника листе који су се придружили Мариники Тепић у штрајку.

Милошевић је објаснила да су анализе крви које су добиле она и Тепић показале да штрајк глађу оставља озбиљне последице и да се све теже крећу, али да је њихово здравствено стање боље него Грујићу и Веселиновићу, јер за разлику од њих пре ступања у штрајк нису имале друге болести.

Навел је и да Тепић сигурно неће имати снаге да се обрати окупљенима на протесту заказаном испред Скупштине града, у којој се налазе просторије Републичке изборне комисије, а да се и она осећа све лошије и да није сигурна да ли ће моћи да се обрати демонстрантима.

Упитана да ли ће она и Тепић ускоро морати на болничко лечење и стални надзор, Милошевић је рекла да ће послушати лекаре ако кажу да је то потребно, али да за сад не може прецизно да одговори на то питање.

Жељко Веселиновић прекинуо штрајк глађу

Удружени синдикати Србије "Слога" саопштили су да је њихов председник, Жељко Веселиновић, приморан да прекине штрајк глађу због здравствених проблема, у згради Републичке изборне комисије. 

Из Удружених синдиката Србије "Слога" наводе да је одлука о прекиду штрајка донета након што су лекари, који су контролисали здравствено стање Жељка Веселиновића, и на основу резултата - закључили да даљи штрајку глађу није у складу са његовом здравственом терапијом и да представља озбиљан ризик за његово здравље.

"Иако је Веселиновић приморан да прекине штрајк глађу, он остаје чврсто посвећен циљевима штрајка и наставиће да пружа подршку захтевима за понављање избора. Као председник синдиката, планира да се обрати међународним синдикалним организацијама, апелујући на њих да врше притисак на своје владе и државе у циљу промовисања демократских принципа у Србији", наводи се у Удружених синдиката "Слога".

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво