Читај ми!

Одржан шести протест испред РИК-а у Београду

На позив коалиције "Србија против насиља" и вечерас је испред седишта Републичке изборне комисије у Београду одржан протест грађана који траже поништавања избора на свим нивоима.

Представници коалиције "Србија против насиља" обратили су се окупљенима испред РИК-а и истакли да неће одустати од својих захтева да се пониште избори на свим нивоима и ажурирају бирачки спискови, као и да ће наставити да, како кажу, бране изборну вољу грађана.

"Нико није овде из хира. Институције су нас оставиле, држава нас продала", изјавио је један од лидера коалиције "Србија против насиља" Мирослав Алексић који се обратио окупљенима и поручио да на сутрашњи, како је рекао, велики протест дође свако коме је стало до слободе, достојанства и људских права.

Студенти, који су протестовали испред зграде РИК-а, затражили су од председника Србије Александра Вучића да до сутра увече испуни њихове захтеве и поручили да ће у противном у понедељак блокирати цео Београд.

Према речима студената, уколико Вучић не испуни њихове захтеве, у понедељак ће они изаћи на улице и блокирати Београд од 12 до 18 часова.

Представник студената који протестују Димитрије Димић позвао је грађане да им се придруже и понесу топлу одећу и храну. 

Истовремено одржана је седница Републичке изборне комисије на којој се расправљало о захтеву коалиције “Србија против насиља“ за расписивање нових избора за Скупштину Града Београда.

Већином гласова чланова РИК-а, усвојен је предлог да се министарствима унутрашњих послова и државне управе и локалне самоуправе упуте дописи са захтевом за хитно одлучивање о позивима за гласање на изборима који су одржани 17. децембра, које је РИК-у доставила коалиција "Србија против насиља".

Мариника Тепић, која штрајкује глађу од 18. децембра, од данас ће свакодневно примати инфузије због здравственог стања које је угрожено, саопштила је Странка слободе и правде.

Штрајку глађу су се придружиле и две посланице – Јелена Милошевић из Ниша и Данијела Грујић из Новог Сада, као и посланик Јанко Веселиновић и председник синдиката Слога Жељко Веселиновић.

среда, 08. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара