Читај ми!

ПРЕДИЗБОРНЕ АКТИВНОСТИ, ДАН 38

Ђурђевић Стаменковски: Боримо се за очување суверенитета; Гоати (ПУПС): Да пензије прате плате

Тридесет осми дан кампање за парламентарне, покрајинске и локалне изборе у Србији. Странке и коалиције настављају да шаљу поруке бирачима.

Ђурђевић Стаменковски: Боримо се за очување суверенитета; Гоати (ПУПС): Да пензије прате плате Ђурђевић Стаменковски: Боримо се за очување суверенитета; Гоати (ПУПС): Да пензије прате плате

Представљање странака на РТС: Александар Вучић - Србија не сме да стане

Представљање странака на РТС: Руска странка - Слободан Николић

Представљање странака на РТС: Савез војвођанских Мађара - за нашег председника, за нашу заједницу, за будућност

Тадић: Морамо се борити за правду свих којима је она ускраћена

О значају избора коалиција Добро јутро Србијо.

"Да је залог томе слободни грађанин који има право да привређује, који има заштићена људска права, морамо се борити за правду свих оних којима је правда ускраћена, који су повређени, то смо ми. То је наша коалиција. Добро јутро, Војводино, добро јутро, Србијо, пробудимо се и узданимо поново борећи се. Хвала вам велико!", рекао је Борис Тадић са листе САША РАДУЛОВИЋ (ДЈБ) - БОРИС ТАДИЋ (СДС) - АНА ПЕЈИЋ (ОТЕТЕ БЕБЕ) - ДОБРО ЈУТРО СРБИЈО".

Опширније Краће

Несторовић: Изједначити државно и приватно здравство и тако укинути листе чекања

О стању у здравству говорио је представник листе "Ми глас из народа".

"Здравство је у лошем стању, али можемо много да учинимо да буде боље. Можемо да уништимо листе чекања тако што ћемо изједначити приватно и државно здравство. Можемо на другачији начин финансирати здравство и можемо да вратимо наше лекаре из иностранства. Не треба много новца, треба само организација“, напоменуо је Бранимир Несторовић са листе "МИ-ГЛАС ИЗ НАРОДА, ПРОФ. ДР БРАНИМИР НЕСТОРОВИЋ".

Опширније Краће

"Србија на западу, да се струка пита" обећава веће зараде

Веће зараде обећава листа "Србија на западу, да се струка пита".

Владимир Ковачевић са листе СРБИЈА НА ЗАПАДУ – ЗОРАН ВУЛЕТИЋ – НЕМАЊА МИЛОШЕВИЋ – ДА СЕ СТРУКА ПИТА – ВЛАДИМИР КОВАЧЕВИЋ каже да минимална плата данас у Србији је износи негде око 47.000 динара.

"Да би модел лакше објаснили, замислићемо да је она 50.000 динара. Данас је припадајућа стопа на такву плату од 60 одсто, што за државу износи 30.000 динара. Ако би увећали плату за 20 одсто и применили стопу од 50 одсто, такођер би остала примања за државу 30.000 динара. Ако би нето плату подегли за 30 одсто, као што предлажемо, са стопом од 48 одсто, за државу би остала 31.200 динара. Овакве предлоге и све друге можете чути само од листе Србије на запад, да се струка пита", каже Ковачевић.

 

Опширније Краће

Алексић у Новом Саду: Нема поправног, направите прави избор за нормалну Србију

Један од носилаца листе "Србија против насиља" Мирослав Алексић је рекао да је "поражавајуће што су се обратили тужилаштву да реагује, а ћуте цео дан, спава Зага Доловац, спава Ненад Стефановић".

"На данашњи дан се обележава Међународни дан борбе против корупције. Корупција је разорила републику Србију и док се с њом не суочимо, неће бити боље", изјавио је Алексић

Он је додао са корупцијом не могу бити веће плате и пензије, нити ће бити пара за пољопривреду, младе, здравство и просвету.

"То је рак рана друштва зато што су они који данас управљају Србијом они који генеришу корупцију", казао је Алексић.

Он је Новосађанима предочио да је данас коалиција СПН одржала конференцију на којој су изнесени докази који указују на корупцију режима у изградњи инфраструктурних пројеката.

"Док се хвале да граде и развијају Србију, у ствари граде само износе на њиховим банковним рачунима", рекао је Алексић.

Он је напоменуо да је сваки државни пројекат плаћен дупло скупље од реалне вредносте, као и да неће бити боље у Србији док се не промени режим.

"Други догађај на данашњи датум пре 33 године су први вишестраначки избори, тада је учествовало 44 листе", подсетио је Алексић.

Он је рекао да су многи људи тада гласали погрешно за оне после којих је остала пустош и који су Србију увели у изолацију, санкције, економску кризу.

"То се све завршило ратовима и бомбардовањем. Велики број људи се тога кајало, али грешке нису могли да исправе, погрешно су гласали", напоменуо је Алексић.

Он је позвао Новосађане да на предстојећим изборима не гласају погрешно и да направе прави избор за нормалну Србију.

"Нема поправног 18. децембра, 17. је дан када вас позивам да гласате за будућност Србије, да гласате за листу Србија против насиља", истакао је Алексић.

Опширније Краће

У фокусу листе "Заједно за будућност и развој" положај младих

У фокусу листе "Заједно за будућност и развој" положај младих.

"Највећи проблем у Републици Србије јесте незапосленост и одлазак младих. Ми као странка борићемо се за активније учествовање младих Младих кроз формално и неформално образовање, млади морају постати битан фактор у одлучивању. Заједно за будућност и развој. Коалиција за мир и толеранцију", каже Јахија Фратовић са листе "ЗАЈЕДНО ЗА БУДУЋНОСТ И РАЗВОЈ – КОАЛИЦИЈА ЗА МИР И ТОЛЕРАНЦИЈУ".

Опширније Краће

Зукорлић: СПП ће бити на власти у свим санџачким градовима

Председник Странке правде и помирења (СПП) и носилац листе "Уједињени за правду" Усаме Зукорлић рекао је на скупу у Дугој Пољани да очекује да СПП буде на власти у свим, како је рекао, санџачким градовима и да ће бити саставни део будуће Владе Србије.

"Ово је јака странка, јака у свим санџачким градовима. Она ће, ако Бог да, да буде власт у свим санџачким градовима. Биће саставни део Владе Републике Србије, са великим бројем народних посланика", поручио је Зукорлић. 

Он је оценио да само овако позиционирана странка може да мења ствари на терену као што су, како је рекао, питање канализације, водовода, путева и "свих основних потреба једног човека, једне породице у овом нашем Санџаку", саопштено је из СПП.

Опширније Краће

Владимир Гоати: Вредносни став ПУПС-а да пензије прате плате нема ваљану алтернативу

Активисти ПУПС-а, предвођени председником београдског одбора те странке Владимиром Гоатијем и председницом Женске мреже ПУПС-а Миром Јовановић, разговарали су са грађанима у 14 београдских општина.

Са грађанима Београда данас су разговарали и потпредседник ПУПС-а Ристо Kостов и чланица Извршног одбора странке Снежана Петровић. 

Београђани су у срдачном сусрету са Владимиром Гоатијем, како се наводи у саопштењу ПУПС-а, ''сагласни да је подршка за ПУПС и листу број 1 'Александар Вучић - Београд не сме да стане' безрезервна подршка сигурним и редовним пензијама''. 

''Вредносни став ПУПС-а да пензије прате плате нема ваљану алтернативу“, нагласио је Гоати. 

У разговору с грађанима истакнуто је да се Партија уједињених пензионера, пољопривредника и пролетера Србије, на челу с председником Миланом Kркобабићем, залаже за праведну прерасподелу народних пара. 

''То значи залагање за основни вредносни став ПУПС-а: 3П - пензије прате плате, за 13. пензију за пензионере с најмањим примањима и социјалну гарантовану пензију не мању од 100 евра за све старије од 65 година који не испуњавају услове за пензију'', саопштено је из ПУПС-а.

Фото: ПУПС / Ристо Костов
Опширније Краће

Селма Кучевић: Понудили смо план како да уравнотежимо положај Бошњака са осталим грађанима Србије

Прва на листи СДА Санџака Селма Кучевић рекла је гостујући у емисији Око да је странка СДА Санџака за предстојеће парламентарне изборе припремила конкретан план и кандидовала најквалитетније стручне и образоване људе који ће заступати права бошњачког народа, али и свих грађана Санџака.

"Није дошло до смене генерација, на нашој листи су увек биле и жене и омладина. Сулејман Угљанин је 33 године на челу странке“, навела је Кучевићева.

На питање да ли подржава изјаву Угљанина који је рекао да у Бриселске разговоре треба да се уграде и Прешевска долина и Санџак, Селма Кучевић је рекла да се са тим апсолутно слаже и да се права бошњачког народа треба решавати и да нису задовољни положајем бошњачког народа тренутно.

"Ми смо понудили конкретан план и програм са мерама како би уравнотежили положај Бошњака са свим осталим грађанима Србије. Ми сматрамо да је кључ развоја не само Санџак, него сваког региона у Србији увођењем тог средњег нивоа власти“, каже представница листе СДА Санџака

Нагласила је да морају да се реше многи актуелни проблеми у држави попут одласка младих људи.

"С обзиром да смо Бошњаци нормално је да Босну доживљавамо као своју матичну државу, али живимо на територији Републике Србије, поштујемо Устав ове државе и законе, али тражимо да и држава поштује нас“, напоменула је Кучевићева.

Према њеним речима, велики проблем је незаступљеност бошњачког народа у институцијама у складу са националном структуром. Како је рекла, није једноставно бити Бошњак у овим временима.

"Ми смо за смиривање тензија, за очување међунационалне сарадње, међунационалног мира, за толеранцију и хармонију и против спортских догађаја који штете нашим традиционално добрим односима“, каже Кучевићева.

Напоменула је да ће након завршених избора разговарати и са позицијом и са опозицијом.

"Ми сада морамо да се боримо за живот достојанствен грађанина 21. века у Санџаку. Ми немамо развијену инфраструктуру, ниједан капитални пројекат се није десио годинама, немамо ниједну фабрику која се деценијама није отворила. Нама су потребни пројекти“, рекла је Кучевићева.

Опширније Краће

Камбери за РТС: Наш циљ је да преко барем једног мандата побољшамо положај албанске мањине

Носилац листе "Политичка борба Албанаца се наставља" Шаип Камбери рекао је за РТС да би мањине у парламенту требало да имају обезбеђене мандате, али да ситуација у Србији није таква.

"Ако је задњи попис показао да у Србији 20 посто становништва чине мањине, ако то поделимо у парламенту, онда би негде педесетак места требало да припадне мањинама, али ето, ми морамо да се боримо за тај један мандат и то више пута", рекао је Камбери.

Истакао је да Албанци из Прешева, Бујановца и Медвеђе нису успели да се усагласе да буду на једној листи и оценио је да ће бити подела које ће утицати на то да се листа чији је носилац бори за један мандат.

"Видећемо да ли је могуће нешто више, али то увек зависи од излазности на нивоу републике, колико ће бити 'изгорелих' листића, јер тај изборни праг колико је потребно гласова за један мандат", навео је Камбери и проценио да ће им бити потребно између девет и десет хиљада гласова.

Камбери је истакао да није циљ само добити један мандат, већ да се бар преко тог једног посланика који учествује у раду институција помогне у побољшању положаја мањине.

"Ја сам заједно са другим албанским политичарима, двадесетак задњих година, учествовао у неколико дијалога са Владом Републике Србије око интеграције Албанаца, око економског развоја, око питања која су животно важна за наше грађана. Нисмо успели велики број њих да решимо. Нажалост, постоје фрустрације код становништва и зато је тешко анимирати људе да излазе на изборе када немате конкретне резултате", навео је Шаип Камбери.

Оценио је да политика која се води у Београду дискриминише Албанце и да утиче на то да број Албанаца који се одлуче да се појаве на парламентарним изборима буде сваки пут мањи и да четири политичке партије и једна групација грађана, да је потребно и неопходно и стратешки важно за нас да наставе политичку борбу у оквиру институција.

Носилац листе "Политичка борба Албанаца се наставља" је истакао да су сваки пут приликом консултација са председником Републике поднели захтеве за интеграцију, за формирање посебног фонда за развој општина за добробит свих грађана који тамо живе и за процес приватизације који тамо, како је навео, заправо и није решен, као и да је потребно инвестирати у одређене гране пољопривреде и у развој малог бизниса.

Камбери је поручио да се залажу за интеграцију Албанаца у локалним институцијама и истакао да нема просветног инспектора и школског саветника који би надзирали и пратили наставу на албанском језику, али и да нема адекватне партиципације Албанаца у правосуђу, као и за озбиљан политички процес који би гарантовао интеграцију Албанаца у те институције.

Истакао је да је био у посети Приштини током које се састао са премијером привремених институција Аљбином Куртијем који је подржао листу чији је носилац, а на питање да ли Косово и Метохију види као део Републике Србије, одговорио је да у потпуности подржавају дијалог и да би коначни договор између Београда и Приштине донео релаксацију односа Београда према Албанцима који живе у Прешеву, Бујановцу и Медвеђи.

Опширније Краће

Фехратовић: Наш пут је пут партнерства са онима које ће изабрати већински српски народ

Листа под редним бројем 10 "Заједно за будућност и развој - Коалиције за мир и толеранцију“ броји 13 странака, покрета и удружења националних мањина а носилац је Јахја Фехратовић.

На ове изборе излазе као мањинска листа, а оно што је заједничко Бошњацима, Хрватима, Црногорцима, Мађарима, Југословенима па чак и Грцима је да мањинске заједнице буду што видљивије у Србији. 

Како је за РТс рекао Јахја Фехратовић опредељени су за будућност и развој, чега нема без мира међу заједницама и народима, посебно у турбулентним временима.

"Треба да се упознајемо, да живимо једни са другима, а не једни поред других. Тако једино може да се постигне мултикултурално и мутниетничко друштво у коме је човек кључна и највећа вредност", рекао је носилац листе "Заједно за будућност и развој - Коалиције за мир и толеранцију“.

Говорећи о поделама међу самим Бошњацима на 4 партије Фехретовић каже да има различитих политика и људи који их представљају.

Оно по чему се разликују у њиховој коалиције је то што је грађански орјентисана,  због чега на изборима очекују поред гласова мањинских народа, и добар део гласова већинског народа.

вих оних који су за мир, суживот и толеранцију, рекао је Фехратовић додајући да има простора за све и свакога, а да је добро да грађани имају могућност да бирају различите људе

"Ми смо ову политичку партију правили да бисмо имали кваллитетну понуду која је другачија од оне која је рецидив '90-тих година прошлог века. Наш пут је пут партнерства са онима које ће изабрати већински српски народ. Сматрамо да мањински народи увек треба да имају добре, партнерске односе са онима које изабере већински народ, ко год то био, да бисмо успели да оставримо своја права. Без тог партнерства и међусобног уважавања ми не можемо остварити основна права нити их можемо унапредити", истакао је за РТС Фехретовић.

Опширније Краће

Руска странка за зеленије градове

Руска странка под редним бројем 16 се залаже за обновљиве изворе енергије, за зеленије градове, више паркова и да нам градови буду пуни дрвећа, а не смећа, саопштено је из те странке.

Марко Петровић, кандидат за Народног посланика, рекао је да на примеру Руске федерације и Владимира Путина можемо видети најбољи пример очувања животне средине. 

Опширније Краће

Ђурђевић Стаменковски: Национално окупљање ће се борити да Србија сачува свој суверенитет

Прва на листи Националног окупљања, Милица Ђурђевић Стаменковски, положила је заједно са делегацијом народних посланика из Немачке, Бугарске и Мађарске венце на споменик Милици Ракић, симболу страдања српског народа током НАТО агресије.

"Никада не смемо заборавити НАТО агресију током које су убијани наши цивили, наш народ и разарана наша земља, без одобрења СБ УН", рекла је  Милица Ђурђевић Стаменковски.

Нагласила је да ће се Национално окупљање борити уз помоћ суверенистичких снага Европе да Србија сачува свој суверенитет и своју војну неутралност.

Опширније Краће

Јовановић: Хоћу да разговарам са грађанима о свему што је потребно да се уради

Чедомир Јовановић, носилац листе "Чедомир Јовановић- Мора другачије", изјавио је да жели да разговара са грађанима о свему што је потребно да се уради.

 "Хоћу са вама да разговарам, да вам пружим руку и да покушамо да се овог пута договоримо око посла који морамо да урадимо. Због наше деце, а мало и због нас. И ми смо људи који имају право да живе макар делић снова које сањају годинама. Мора другачије", поручио је Јовановић.

У видео обраћању најавио да ће посетити Тутин, Нови Пазар, Рашку, Краљево и Чачак.

 

Опширније Краће

Дачић: СПС не мења мишљење - и социјализам и патриотизам

Председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић изјавио је у Лазаревцу да та странка не мења своје мишљење и да се бори за најправичније и вечите људске потребе - социјализам и патриотизам, саопштила је изборна листа СПС.

Он је оценио да су најбоља опција за Србију Александар Вучић као председник државе и Ивица Дачић као премијер.

Дачић је истакао да и у Београду очекују да ће освојити велику већину.

"Ми то можемо и морамо и зато је важно да сви 17. децембра гласамо и за Београд и за Србију", истакао је Дачић.

Опширније Краће

Рок за подношење извештаја о трошковима кампање истиче сутра

Рок за подношење прелиминарног извештаја о трошковима изборне кампање Агенцији за спречавање корупције од стране политичких субјеката који учествују у изборној кампањи истиче сутра.

Према информацијама са сајта Агенције за спречавање корупције, прелиминарни извештај се односи на све приходе и трошкове у вези са изборном кампањом од дана расписивања избора до 15 дана пре дана одређеног за гласање, што значи да овај извештај обухвата период од 1. новембра до 2. децембра ове године.

Опширније Краће

Академик Матија Бећковић подржао коалицију НАДА

Српску коалицију НАДА коју чини Нови ДСС и ПОКС подржао је академик Матија Бећковић.

"Нема боље коалиције, нема бољег наслова, нема важније речи од речи НАДА. Дошло је време кад већ имамо круну на својој застави и у свом грбу, да је имамо и на глави. Ово је једина изборна листа која то разуме и жели да отвори питање облика владавине и државног уређења, да грађани дају коначну реч, да ли треба обновити Краљевину Србију и вратити јој њено крштено име. Мој став о томе је више него јасан", изјавио је академик Матија Бећковић.

Опширније Краће

Шешељ: Брикс као стратешко опредељење Србије

Заменик председника Српске радикалне странке и кандидат за народног посланика Александар Шешељ, поручио је са изборног скупа у Ваљеву да Србија неће трпети понижења Европске уније.

"Ми хоћемо на равноправним основама да разговарамо са апсолутно свима. Ми не мислимо да је српско будуће стратешко опредељење за Брикс објава рата било коме. Нећемо изолацију Србије од било које друге европске земље, али нећемо да финансирамо њихово пословање у Србији, нећемо да они третирају наше раднике као потрошну робу, нећемо да будемо паркинг за мигранте, нећемо да будемо полигон за експериментисање. Нећемо да нам намећу њихове вредности", рекао је Шешељ.

Опширније Краће

Републичка изборна комисија је усвојила одлуку којом је утврдила да ће укупан број бирача на предстојећим изборима бити 6.500.165, а претходно је  утврдила збирну изборну листу кандидата за учешће на парламентарним изборима 17. децембра на којој је 18 листа са укупно 2.817 кандидата предложених за 250 посланичких места.

За учешће на парламентарним изборима РИК је прогласио листе:

1. АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ – СРБИЈА НЕ СМЕ ДА СТАНЕ

2. ИВИЦА ДАЧИЋ – ПРЕМИЈЕР СРБИЈЕ

3. ДР ВОЈИСЛАВ ШЕШЕЉ – СРПСКА РАДИКАЛНА СТРАНКА

4. МИЛИЦА ЂУРЂЕВИЋ СТАМЕНКОВСКИ – БОШКО ОБРАДОВИЋ – НАЦИОНАЛНО ОКУПЉАЊЕ – ДРЖАВОТВОРНА СНАГА – СРПСКА СТРАНКА ЗАВЕТНИЦИ – СРПСКИ ПОКРЕТ ДВЕРИ

5. ДР МИЛОШ ЈОВАНОВИЋ – НАДА ЗА СРБИЈУ – СРПСКА КОАЛИЦИЈА НАДА – НOВИ ДСС – ПОКС – ВОЈИСЛАВ МИХАИЛОВИЋ

6. VАJDASÁGI MAGYAR SZÖVETSÉG – ELNÖKÜNKÉRT, KÖZÖSSÉGÜNKÉRT, A JÖVŐÉRT!/САВЕЗ ВОЈВОЂАНСКИХ МАЂАРА – ЗА НАШЕГ ПРЕДСЕДНИКА, ЗА НАШУ ЗАЈЕДНИЦУ, ЗА БУДУЋНОСТ!

7. СРБИЈА ПРОТИВ НАСИЉА – МИРОСЛАВ МИКИ АЛЕКСИЋ – МАРИНИКА ТЕПИЋ (СТРАНКА СЛОБОДЕ И ПРАВДЕ, НАРОДНИ ПОКРЕТ СРБИЈЕ, ЗЕЛЕНО-ЛЕВИ ФРОНТ, НЕ ДАВИМО БЕОГРАД, ЕКОЛОШКИ УСТАНАК – ЋУТА, ДЕМОКРАТСКА СТРАНКА, ПОКРЕТ СЛОБОДНИХ ГРАЂАНА, СРБИЈА ЦЕНТАР, ЗАЈЕДНО, ПОКРЕТ ЗА ПРЕОКРЕТ, УДРУЖЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ „СЛОГА“, НОВО ЛИЦЕ СРБИЈЕ)

8. USAME ZUKORLIĆ – UJEDINJENI ZA PRAVDU – STRANKA PRAVDE I POMIRENJA – BOŠNJACI SANDŽAKA, TOMISLAV ŽIGMANOV - DEMOKRATSKI SAVEZ HRVATA U VOJVODINI / УСАМЕ ЗУКОРЛИЋ – УЈЕДИЊЕНИ ЗА ПРАВДУ – СТРАНКА ПРАВДЕ И ПОМИРЕЊА – БОШЊАЦИ САНЏАКА, ТОМИСЛАВ ЖИГМАНОВ – ДЕМОКРАТСКИ САВЕЗ ХРВАТА У ВОЈВОДИНИ

9. СДА САНЏАКА – ДР СУЛЕЈМАН УГЉАНИН/SDA SANDŽAKA – DR. SULEJMAN UGLJANIN

10. ЗАЈЕДНО ЗА БУДУЋНОСТ И РАЗВОЈ – КОАЛИЦИЈА ЗА МИР И ТОЛЕРАНЦИЈУ

11. НАРОДНА СТРАНКА – СИГУРАН ИЗБОР. ОЗБИЉНИ ЉУДИ – ВУК ЈЕРЕМИЋ, ДР САНДА РАШКОВИЋ ИВИЋ, СИНИША КОВАЧЕВИЋ, ВЛАДИМИР ГАЈИЋ, МАРИНА ЛИПОВАЦ ТАНАСКОВИЋ

12. ДОБРО ЈУТРО, СРБИЈО – САША РАДУЛОВИЋ (ДЈБ) – БОРИС ТАДИЋ (СДС) – АНА ПЕЈИЋ (ОТЕТЕ БЕБЕ)

13. ПОЛИТИЧКА БОРБА АЛБАНАЦА СЕ НАСТАВЉА – ШАИП КАМБЕРИ /BETEJA POLITIKE E SHQIPTARËVE VAZHDON – SHAIP KAMBERI

14. ДР БРАНИМИР НЕСТОРОВИЋ – МИ – ГЛАС ИЗ НАРОДА, ПРОФ. ДР БРАНИМИР НЕСТОРОВИЋ

15. СРБИЈА НА ЗАПАДУ – ДА СЕ СТРУКА ПИТА

16. РУСКА СТРАНКА – СЛОБОДАН НИКОЛИЋ

17. ЧЕДОМИР ЈОВАНОВИЋ – МОРА ДРУГАЧИЈЕ

18. АЛБАНСКА ДЕМОКРАТСКА АЛТЕРНАТИВА – УЈЕДИЊЕНА ДОЛИНА ALTERNATIVA DEMOKRATIKE SHQIPTARE – LUGINA E BASHKUAR

Ванредни парламентарни избори расписани су за 17. децембар. Истог дана биће одржани и покрајински и локални избори у 65 градова и општина..

Покрајински избори расписани су 16. новембра. Покрајинска изборна комисија је утврдила збирну изборну листу за избор посланика у Скупштину Аутономне покрајине Војводине:

1. АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ – Војводина не сме да стане

2. ИВИЦА ДАЧИЋ – ПРЕМИЈЕР СРБИЈЕ

3. ДР ВОЈИСЛАВ ШЕШЕЉ – СРПСКА РАДИКАЛНА СТРАНКА

4. Руска странка  ̶  Срби и Руси браћа заувек!

5. ДР МИЛОШ ЈОВАНОВИЋ – НАДА за СРБИЈУ – НАДА за ВОЈВОДИНУ –  Српска коалиција НАДА – Национално демократска алтернатива – Нова Демократска странка Србије (Нови ДСС) – Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) – Војислав Михаиловић

6. VАJDASÁGI MAGYAR SZÖVETSÉG – Elnökünkért, közösségünkért, a jövőért! – САВЕЗ ВОЈВОЂАНСКИХ МАЂАРА – За  нашег Председника, за нашу заједницу, за будућност!

7. СРБИЈА ПРОТИВ НАСИЉА – МАРИНИКА ТЕПИЋ – МИХАИЛО БРКИЋ (СТРАНКА СЛОБОДЕ И ПРАВДЕ, НАРОДНИ ПОКРЕТ СРБИЈЕ, ЗЕЛЕНО-ЛЕВИ ФРОНТ, НЕ ДАВИМО БЕОГРАД, ЕКОЛОШКИ УСТАНАК – ЋУТА, ДЕМОКРАТСКА СТРАНКА, ПОКРЕТ СЛОБОДНИХ ГРАЂАНА, СРБИЈА ЦЕНТАР, ЗАЈЕДНО, ПОКРЕТ ЗА ПРЕОКРЕТ, УДРУЖЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ „СЛОГА“, НОВО ЛИЦЕ СРБИЈЕ)

8. TOMISLAV ŽIGMANOV – UJEDINJENI ZA PRAVDU – DEMOKRATSKI SAVEZ HRVATA U VOJVODINI, USAME ZUKORLIĆ– STRANKA PRAVDE I POMIRENJA – BOŠNJACI SANDŽAKA / ТОМИСЛАВ ЖИГМАНОВ – УЈЕДИЊЕНИ ЗА ПРАВДУ – ДЕМОКРАТСКИ САВЕЗ ХРВАТА У ВОЈВОДИНИ, УСАМЕ ЗУКОРЛИЋ – СТРАНКА ПРАВДЕ И ПОМИРЕЊА – БОШЊАЦИ САНЏАКА

9. ЧЕДОМИР ЈОВАНОВИЋ – ВОЈВОДИНА МОРА ДРУГАЧИЈЕ

10. НАРОДНА СТРАНКА – СИГУРАН ИЗБОР. ОЗБИЉНИ ЉУДИ – ВУК ЈЕРЕМИЋ, СИНИША КОВАЧЕВИЋ, Др САНДА РАШКОВИЋ ИВИЋ, ЂОРЂЕ ВУКАДИНОВИЋ

11. МИЛИЦА ЂУРЂЕВИЋ СТАМЕНКОВСКИ – БОШКО ОБРАДОВИЋ – НАЦИОНАЛНО ОКУПЉАЊЕ – ДРЖАВОТВОРНА СНАГА – Српска странка Заветници – Српски покрет Двери

12. Саша Радуловић (Доста је било – ДЈБ) – Борис Тадић (Социјалдемократска странка – СДС) – Ана Пејић (Отете бебе) – ДОБРО ЈУТРО СРБИЈО

13. ВОЈВОЂАНИ – Лига социјалдемократа Војводине – ВОЈВОЂАНИ, Демократска заједница војвођанских Мађара, Заједно за Војводину – Бојан Костреш

Локални избори биће одржани у Београду, Kрагујевцу, Kраљеву, Kрушевцу, Новом Пазару, Пироту, Врању, Лесковцу, Лозници, Прокупљу, Смедереву, Шапцу.

Биће одржани и у општинама Брус, Варварин, Велика Плана, Велико Градиште, Владимирци, Владичин Хан, Власотинце, Гаџин Хан, Голубац, Деспотовац, Димитровград, Дољевац, Жабари, Жагубица, Житорађа, Kнић, Kоцељева, Kрупањ, Kуршумлија, Kучево, Лапово, Лебане, Љиг, Љубовија, Мали Зворник, Мало Црниће, Медвеђа, Мерошина, Осечина, Параћин, Петровац на Млави, Пожега, Прибој, Пријепоље, Ражањ, Рача, Рековац, Сокобања, Топола, Трговиште, Трстеник, Ћићевац, Ћуприја, Уб, Црна Трава, Александровац, Бабушница, Баточина, Бела Паланка, Блаце, Богатић и Бојник.

ГИК је у наставку 19. седнице усвојио Решење о именовању члана и заменика члана Градске изборне комисије у проширеном саставу испред проглашене изборне листе број 13. МИ – ГЛАС ИЗ НАРОДА, Александар Јерковић.

Београдски ГИК усвојиo збирну изборну листу за изборе за одборнике:

1. АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ – Београд не сме да стане

2. ИВИЦА ДАЧИЋ – ПРЕМИЈЕР СРБИЈЕ, ТОМА ФИЛА – ГРАДОНАЧЕЛНИК БЕОГРАДА

3. СРБИЈА ПРОТИВ НАСИЉА – ДОБРИЦА ВЕСЕЛИНОВИЋ – проф. др ВЛАДИМИР ОБРАДОВИЋ (СТРАНКА СЛОБОДЕ И ПРАВДЕ, НАРОДНИ ПОКРЕТ СРБИЈЕ, ЗЕЛЕНО-ЛЕВИ ФРОНТ, НЕ ДАВИМО БЕОГРАД, ЕКОЛОШКИ УСТАНАК – ЋУТА, ДЕМОКРАТСКА СТРАНКА, ПОКРЕТ СЛОБОДНИХ ГРАЂАНA

4. МИЛИЦА ЂУРЂЕВИЋ СТАМЕНКОВСКИ – БОШКО ОБРАДОВИЋ – НАЦИОНАЛНО ОКУПЉАЊЕ – ДРЖАВОТВОРНА СНАГА – Српска странка Заветници – Српски покрет Двери

5. ДР МИЛОШ ЈОВАНОВИЋ – НАДА ЗА БЕОГРАД – Српска коалиција НАДА – Национално демократска алтернатива – Нова Демократска странка Србије (Нoви ДСС) – Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) – Војислав Михаиловић

6. РУСКА СТРАНКА – СЛОБОДАН НИКОЛИЋ

7. НАРОДНА СТРАНКА – СИГУРАН ИЗБОР. ОЗБИЉНИ ЉУДИ – ВУК ЈЕРЕМИЋ, ВЛАДИМИР ГАЈИЋ, Др САНДА РАШКОВИЋ ИВИЋ, СИНИША КОВАЧЕВИЋ, МАРИНА ЛИПОВАЦ ТАНАСКОВИЋ

8. ДА СЕ ВОЈСКА НА КОСОВО ВРАТИ – МИША ВАЦИЋ

9. Саша Радуловић (Доста је било – ДЈБ) – Душко Вујошевић, Борис Тадић (Социјалдемократска странка – СДС) – Ана Пејић (Отете бебе) – ДОБРО ЈУТРО БЕОГРАДЕ

10. УСАМЕ ЗУКОРЛИЋ – ПРОМЕНА ЈЕ ПОБЕДА – СТРАНКА ПРАВДЕ И ПОМИРЕЊА / USAME ZUKORLIĆ – PROMENA JE POBEDA – STRANKA PRAVDE I POMIRENJA

11. СРБИЈА НА ЗАПАДУ – Зоран Вулетић – Немања Милошевић – ДА СЕ СТРУКА ПИТА – Владимир Ковачевић

12. Група Грађана ЋАЛЕ, ОВО ЈЕ ЗА ТЕБЕ

13. МИ – ГЛАС ИЗ НАРОДА, Александар Јерковић

14. ЧЕДОМИР ЈОВАНОВИЋ – МОРА ДРУГАЧИЈЕ.

Пошто ће локални избори бити одржани истог дана када и парламентарни, Законом о локалним изборима предвиђено је да се гласа на истим бирачким местима, а гласање спроводе исти бирачки одбори.

Изборне листе и за парламентарне и за локалне изборе подносе политичке странке, коалиције политичких странака, као и групе грађана.

Да би изборна листа на парламентарним изборима била проглашена, потребно је прикупити 10.000 оверених потписа грађана који подржавају листу, док је за мањинске странке довољно 5.000 потписа.

За проглашење изборне листе на локалним изборима потребно је да листу својим потписима подржи од 200 до 3.000 бирача, у зависности од броја регистрованих бирача у јединици локалне самоуправе на дан расписивања избора.

Бирач потписом може подржати само једну изборну листу, која мора бити оверена код јавног бележника, у општинској и градској управи или суду.

Изборне листе могле су да се поднесу до 26. новембра, односно 20 дана пре одржавања избора.

Сви грађани могу потпуно бесплатно да електронски поднесу захтев за упис или промену података у бирачком списку на порталу "е-Управа".

Штампање гласачких листића за изборе за народне посланике Народне скупштине почело је 6. децембра у штампарији ЈП "Службени гласник".

РИК је одлучио да ће гласачки листићи за избор посланика бити боје светла кајсија, док ће контролни листићи бити плави.

понедељак, 26. фебруар 2024.
16° C

Коментари

Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво