Читај ми!

ПРЕДИЗБОРНЕ АКТИВНОСТИ, ДАН 32

Гојковић: Жене су снага без које нема развоја; Конвенције "Националног окупљања" у Чачку и "Србије против насиља" у Крагујевцу

Тридесет други дан кампање за парламентарне и локалне изборе у Србији. Републичка изборна комисија утврдила је збирну изборну листу кандидата за учешће на парламентарним изборима на којој је 18 листа са укупно 2.817 кандидата предложених за 250 посланичких места. Утврђен је и редослед представљања изборних листа на Радио Београду 1 и РТС 2.

Опширније Краће

Конвенција листе "Србија против насиља" у Крагујевцу

Председник Народног покрета Србије (НПС) и један од носилаца листе "Србија против насиља” (СПН) Мирослав Алексић на конвенцији у Крагујевцу је рекао да су избори 17. децембра "дан кад Србија може да прогледа и скине своје окове".

"Србија је наша кућа и не припада онима који распродају наше реке, шуме, злато, бакар, нашу територију и наше грађане на Косову и Метохији", рекао је Алексић, поручивши Крагујевчанима да треба да се "боре против оних за којима су остали трагови криминала, корупције, насиља и разарања државе".

„Кад вам кажу да могу да нам понуде нешто боље, сами погледајте шта смо добили последњих 11 година, показали су шта умеју и Вулин, и Гашић, и Звонко Веселиновић, и Никола Петровић, и Дијана Хркаловић, и Андреј Вучић и Милош Вучевић", навео је Алексић.

Он је подсетио да за њих гласају и они који су уцењени, притиснути и малтретирани, док им режим обећава бољи живот.

Фото: Тим за медије Народног покрета Србије
Опширније Краће

СРЦЕ: Једина оцена овог режима је нула

Потпредседница странке СРЦЕ др Тијана Перић Дилигенски као представница коалиције "Србија против насиља" пред окупљеним грађанима у Крагујевцу рекла је да је Вучић 2012. године дошао на власт на крилима обећања нулте толеранције на корупцију.

Од те бројке је остала "велика нула", рекла је Перић Дилигенски и додала да имамо нула осуђених због корупције, нула пресуда о одузимању имовине стечене криминалом и нула независних институција у Србији.

По њеним речима, једина оцена овог режима је нула јер су они "моралне нуле" али зато на рачунима имају "милијарде или десетине милијарди које су изнели из земље".

За то време на месту тужитељке у Србији имамо "Трнову Ружицу" која је у "дубоком сну и хибернацији", али ће њено буђење и отрежњење имати ефекат "шок терапије", рекла је она.

Опширније Краће

СПС се извинио Вучићу због увреда које су му упућене у Блацу

Социјалистичка партија Србије је, поводом објављеног снимка на којем се вређа председник Србије Александар Вучић, саопштила да није реч о председнику Општинског одбора СПС-а у Блацу, већ о лицу које је било у групи грађана која се придружила СПС-у.

“Тај појединац је одмах данас искључен из странке и разрешен свих функција у Блацу. Тако ће бити са свима који не поштују политику Социјалистичке партије Србије“, саопштио је СПС.

Социјалисти су упутили извињење председнику Вучићу.

Претходно је Вучић на Инстаграм налогу @avucic објавио снимак на којем се, како се наводи, може видети ''лидер СПС из Блаца'' док пева песму у којој отворено вређа председника.

"Толико о инвентивним програмима и плановима за будућност Србије. И зато, Србија не сме да стане", написао је Вучић уз подељени видео-снимак.

Опширније Краће

Гојковић: Жене су снага без које нема развоја

Чланица Председништва Српске напредне странке Маја Гојковић разговарала је са женама Златибора и Чајетине, и том приликом поручила да су жене снага без које нема развоја друштва и државе.

Нагласила је да захваљујући добрим законима има све више жена у политици и на важним местима где се доносе одлуке, да су видљивије и да се много ради на унапређењу положаја жена, на борби против насиља, али и економском оснаживању и подршци женама предузетницама, као и женама на селу.

“Пред нама су важне одлуке и уверена сам да ће жене 17. децембра да подрже листу Александар Вучић-Србија не сме да стане. Само тако можемо да наставимо заједно да развијамо државу и друштво, јер ако имамо добре путеве то значи и нове инвестиције и развијање предузетништва, ако постоје здравствени центри и мамографи, то значи бригу о здрављу жена, ако се издваја новац за децу, за средњошколце, то показује бригу о породици“, поручила је Гојковићева.

Опширније Краће

Конвенција листе "Национално окупљање“ у Чачку

Данас је у Чачку одржана конвенција националног окупљања, листе под редним бројем 4 на следећим парламентарним изборима.

На конвенцији су говорили: Бошко Обрадовић - председник Српског покрета Двери, Милица Ђурђевић Стаменковски - председница Српске странке Заветници, проф. др Тамара Миленковић Керковић - потпредседница Српског покрета Двери, проф. др Душан Пророковић - председник Политичког савета Српске странке Заветници, Др Владимир Димитријевић – професор и Игор Ивановић - публициста и писац.

Милица Ђурђевић Стаменковски је истакла да ће српски народ одбацити све ултиматуме који се налазе пред њим и да Национално окупљање има задатак да поврати достојанство и национални понос.

"Седамнаестог децембра бирамо да ли смо држава или колонија. Бирамо између Устава и ултиматума, између Косова и Метохије и Куртијеве лажне државе. Грађани Србије изабраће своју земљу. ЕУ нама ускраћује право на државу, не постоји ни једна земља која је била изложена таквим захтевима, да се одрекне 12% своје територије. О суверенитету и држави се не преговара. Не постоји нико у Србији ко има мандат да преда Косово и Метохију и да нас испише из историје“, рекла је Ђурђевић Стаменковски

Бошко Обрадовић је истакао да прво што ће Национално окупљање урадити јесте промена економске политике, као и да ће будућа власт имати пет основних принципа: “Јака економија и домаћа привреда! Јака породица! Јака средња класа! Нови српски суверенизам! Децентрализација Србије!“

“Два највећа искушења у којима је садашња власт доживела фијаско су политика према Косову и Метохији и социјално-економска криза која је довела до осиромашења грађана. Власт СНС-а годинама се представљала као патриотска, која брани Србе на КиМ, и као економски успешна, која запошљава и подиже животни стандард грађана. Француско-немачки ултиматум о признању лажне државе Косово, који је Вучић прихватио у Бриселу и Охриду, развејао је лажни патриотизам власти, а огромни скокови цена и пад куповне моћи грађана раскринкали су лажну статистичку слику економског тигра“, рекао је председник Српског покрета Двери.

Фото: Инфо служба Двери
Опширније Краће

ПУПС: Глас за достојанство пензионера

"Глас за ПУПС и листу број 1 'Александар Вучић – Србија не сме да стане' је глас за достојанство пензионера Србије“, порука је са данашњих сусрета потпредседника ПУПС-а проф. др Владимира Гоатија и Ружице Белановић у сусретима са грађанима Београда.

У разговору с грађанима истакнуто је да се Партија уједињених пензионера, пољопривредника и пролетера Србије на челу са председником Миланом Кркобабићем залаже за праведну прерасподелу народних пара.

"А када су у питању пензионери то значи: ЗП – пензије прате плате, 13-та пензија за пензионере са најмањим примањима и социјална гарантована пензија не мања од 100 евра за све старије од 65 година који не испуњавају услове за пензију", наводи се у саопштењу ПУПС-а.

Фото: Милан Илић
Опширније Краће

Тепић: Објасните људима само да изађу на изборе и коначно да живимо нормално

Листа Србија против насиља нада се великој излазности.

“Нас осам организација се ујединило ка циљу који је јачи и важнији од свих нас - у борби против насиља. Значи, сваког за руку, две недеље је остало. Објасните људима само да изађу на изборе и коначно да живимо нормално“, поручила је Мариника Тепић са листе “Србија против насиља“.

Опширније Краће

Владимир Обрадовић: Активно радити на решавању проблема особа са инвалидитетом

На Међународни дан особа са инвалидитетом, морамо препознати и активно радити на решавању дугогодишњих проблема с којима се суочавају особе са инвалидитетом у Београду, изјавио је Владимир Обрадовић, кандидат за градоначелника Београда коалиције "Србија против насиљa".

Наглашавајући потребу за свеобухватним приступом који укључује унапређење приступачности градског превоза и јавних простора, као и промоцију запошљавања особа са инвалидитетом, Обрадовић је изразио одлучност да ова питања постану приоритет у његовом градоначелничком мандату.

"Особе са инвалидитетом у Београду се суочавају с бројним изазовима, укључујући недостатак приступачне инфраструктуре и ограничене могућности за запошљавање", навео је Владимир Обрадовић.

Опширније Краће

Републичка изборна комисија (РИК) је на данашњој седници усвојила одлуку којом је утврдила да ће укупан број бирача на предстојећим изборима износити 6.500.165.

Ђурђевић Стаменковски: Европске интеграције су постале процес за српске дезинтеграције

 

"Србија је у опасности. Европска унија нам оспорава право на државу. Европске интеграције су постале процес за српске дезинтеграције", поручила је из Краљева прва на листи Националног окупљања, Милица Ђурђевић Стаменковски.

Она је рекла да је Национално окупљање сабирање оних снага које желе повратак суверенитета у руке народа.

"Имамо прилику да им одговоримо 17. децембра и да кажемо НЕ уценама. Србија изнад ЕУ. Устав изнад ултиматума", рекла је Ђурђевић Стаменковски.

Опширније Краће

Тадић: Борићемо се да поново подигнемо енергетику

Испред коалиције "Добро јутро Србијо" председник Социјалдемократске странке (СДС) Борис Тадић посетио је Сврљиг и том приликом указао на проблем снабдевања електричном енергијом у овом крају.

"Борићемо се за то да поново подигнемо енергетику, као један од кључних стубова наше привреде", навео је Тадић у оквиру предизборне кампање.

Он је на крају посете подвукао да је важно да у Сврљигу постоје људи који држе српску заставу демократије високо.

Фото: СДС
Опширније Краће

“Ми-глас из народа“: Док се не деколонизује српска привреда немамо шансе за развој

Кандидат изборне листе Групе грађана "Ми-глас из народа, проф. др Бранимир Несторовић" Бранко Павловић рекао је да, док се не деколонизује српска пивреда, неће бити шанси за озбиљан развој и могућности за бољи живот.

"Наше паре су у западним банкама. Западне банке контролишу новац у Србији и нашој монетарној политици не дозвољавају да има иста права као Европска централна банка", навео је Павловић у оквиру предизборне кампање.

Опширније Краће

Орлић на трибини у Новим Карловцима

Кандидат са листе Александар Вучић Србија не сме да стане Владимир Орлић боравио је у Новим Карловцима, где је учествовао на трибини подршке тој изборној листи, у организацији Маријана Ристичевића, председника Народне сељачке странке.

Орлић је захвалио окупљенима јер, како каже, своју Србију воле и пружају најснажнију подршку председнику Александру Вучићу.

"Победа листе која носи име председника Александра Вучића, која гарантује да Србија не сме и неће да стане, биће наша заједничка порука тог 17. децембра, саопштена снажно и убедљиво – да је сви одлично чују и разумеју“, рекао је Орлић.

Фото: СНС
Опширније Краће

СВМ за улице без илегалних миграната

За улице без илегалних миграната залаже се СВМ.

"То треба да буде стање и у будућности и битно је да СВМ буде јака странка и група у Скупштини јер осим нас ово нико није захтевао и да бисмо овај мир и ову безбедност могли да очувамо битно је да будемо део парламента“, рекао је Балинт Пастор.

Опширније Краће

НАДА: Добар резултат наше коалиције доноси перспективу Србији

Српска коалиција НАДА коју чини Нови ДСС и ПОКС одржала је трибину у Новом Саду са које је поручила да само добар резултат ове коалиције доноси перспективу Србији.

"Имаћемо добар изборни резултат као последицу нормалности, честитости, искрености и вере да радимо исправну ствар, на корист наше земље Србије. Само се то од нас тражи, да у ових две недеље колико нас дели до избора, дамо све од себе да Српска коалиција НАДА оствари највећи могући резултат, јер онолико колико ми будемо јаки, толико ће Србија имати перспективу", изјавио је Милош Јовановић, председник Нове ДСС и један од лидера коалиције НАДА.

Опширније Краће

Шешељ: Србији је место у БРИКС- у

Председник Српске радикалне странке Војислав Шешељ на предизборном скупу у Дому синдиката поручио је – "Србија у БРИКС-у, тамо нам је место, са највећим силама овога света. Отаџбина Србија, мајка Русија", саопштено је из те странке.

"Више пута смо доказали у пракси да смо спремни да своје животе жртвујемо за отаџбину Србију. Спремни смо да се жртвујемо и за мајку Русију. Живела Велика Србија", рекао је Шешељ.

Опширније Краће

Јеремић у Нишу: Народна странка једини сигуран избор за очување КиМ у Србији и забрану копања литијума

Носилац листе "Народна странка – Сигуран избор. Озбиљни људи“ Вук Јеремић изјавио је у Нишу да је глас за Народну странку једини сигуран избор за очувања Косова и Метохије у саставу Србије одбацивањем француско-немачког“ плана, за очување животне средине забраном копања литијума и за промену система.

"Много је политичких опција на предстојећим изборима, али све до једне падају на једном од тих питања, како странке власти, али богами, тако и странке опозиције“, рекао је Јеремић на предизборној конвенцији.

Јеремић је навео да је Народна странка и једина странка опозиције која наступа самостално на изборима, не кријући се иза јавних личности и декларација, и то не на нивоу извикивања парола, него са јасном политиком коју зна како да спроведе у дело.

Опширније Краће

Дачић: Кључ политичке стабилности победа СПС-а у Београду

Председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић рекао је на скупу Социјалистичке партије Србије у Земуну да је кључ политичке стабилности победа ове странке у Београду. 

"Београд је данас модерна престоница, он је центар нашег региона, а кључ политичке стабилности је наша победа у Београду. Наш задатак мора да буде да заједно за Српском напредном странком имамо одборничку већину у интересу стабилности Београда и развоја Београда", истакао је Дачић.

Кандидат Социјалистичке партије Србије за градоначелника Београда је адвокат Тома Фила.

Опширније Краће

Слободан Николић о културној сарадњи Србије и Русије

Председник Руске странке Слободан Николић и носилац листе под бројем 16 на парламентарним изборима недавно је гостовао на московској телевизији и говорио о досадашњој културној сарадњи између Србије и Русије, саопштено је из те странке.

Руска странка је до сада организовала дванаест сликарских колонија "Србија очима руских сликара" и десетак концерата где су учествовали фолклорни ансамбли из Русије.

Такође разговарано је о учешћу наших уметника на културним манифестацијама у Русији, наводи се у саопштењу.

Опширније Краће

Дачић у Ваљеву: Наши приоритети се могу дефинисати као социјализам и патриотизам

На предизборном скупу у Ваљеву, председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић је, говорећи о приоритетима и програму социјалиста, навео да се они могу дефинисати као социјализам и патриотизам, при том, како каже, не мисли на вредности једнопартијског система и комунизма, већ о идеји социјалне правде. 

"Наша политика заснована је на идеалима да људи могу да живе од свога рада, да постоји систем једнаких шанси за све људе, да постоји једна ефективна и одржива социјална политика и да све то мора да буде праћено економским развојем. Нисам утописта па да сада говоримо о томе да треба све да буде бесплатно, школство, здравство, а да при томе немамо економску основу за тако нешто. То су две повезане целине", рекао је Дачић.

Други сегмент политике јесу државни и национални интереси, а то значи, каже Дачић, да ћемо као и до сада водити једну чврсту и мудру политику.

"Позивам вас да гласате за победничку коалицију СПС-ЈС-ЗС, живела Србија", закључио је Дачић.

Опширније Краће

Републичка изборна комисија утврдила је збирну изборну листу кандидата за учешће на парламентарним изборима 17. децембра на којој је 18 листа са укупно 2.817 кандидата предложених за 250 посланичких места.

За учешће на парламентарним изборима РИК је прогласио листе:

АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ – СРБИЈА НЕ СМЕ ДА СТАНЕ

ИВИЦА ДАЧИЋ – ПРЕМИЈЕР СРБИЈЕ

ДР ВОЈИСЛАВ ШЕШЕЉ – СРПСКА РАДИКАЛНА СТРАНКА

МИЛИЦА ЂУРЂЕВИЋ СТАМЕНКОВСКИ - БОШКО ОБРАДОВИЋ - НАЦИОНАЛНО ОКУПЉАЊЕ - ДРЖАВОТВОРНА СНАГА - СРПСКА СТРАНКА ЗАВЕТНИЦИ - СРПСКИ ПОКРЕТ ДВЕРИ

ДР МИЛОШ ЈОВАНОВИЋ – НАДА ЗА СРБИЈУ – СРПСКА КОАЛИЦИЈА НАДА – НOВИ ДСС – ПОКС – ВОЈИСЛАВ МИХАИЛОВИЋ

VАJDASÁGI MAGYAR SZÖVETSÉG – ELNÖKÜNKÉRT, KÖZÖSSÉGÜNKÉRT, A JÖVŐÉRT!/САВЕЗ ВОЈВОЂАНСКИХ МАЂАРА – ЗА НАШЕГ ПРЕДСЕДНИКА, ЗА НАШУ ЗАЈЕДНИЦУ, ЗА БУДУЋНОСТ!

СРБИЈА ПРОТИВ НАСИЉА – МИРОСЛАВ МИКИ АЛЕКСИЋ - МАРИНИКА ТЕПИЋ (СТРАНКА СЛОБОДЕ И ПРАВДЕ, НАРОДНИ ПОКРЕТ СРБИЈЕ, ЗЕЛЕНО-ЛЕВИ ФРОНТ, НЕ ДАВИМО БЕОГРАД, ЕКОЛОШКИ УСТАНАК – ЋУТА, ДЕМОКРАТСКА СТРАНКА, ПОКРЕТ СЛОБОДНИХ ГРАЂАНА, СРБИЈА ЦЕНТАР, ЗАЈЕДНО, ПОКРЕТ ЗА ПРЕОКРЕТ, УДРУЖЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ „СЛОГА“, НОВО ЛИЦЕ СРБИЈЕ)

USAME ZUKORLIĆ – UJEDINJENI ZA PRAVDU – STRANKA PRAVDE I POMIRENJA – BOŠNJACI SANDŽAKA, TOMISLAV ŽIGMANOV - DEMOKRATSKI SAVEZ HRVATA U VOJVODINI / УСАМЕ ЗУКОРЛИЋ – УЈЕДИЊЕНИ ЗА ПРАВДУ – СТРАНКА ПРАВДЕ И ПОМИРЕЊА – БОШЊАЦИ САНЏАКА, ТОМИСЛАВ ЖИГМАНОВ - ДЕМОКРАТСКИ САВЕЗ ХРВАТА У ВОЈВОДИНИ

СДА САНЏАКА - ДР СУЛЕЈМАН УГЉАНИН/SDA SANDŽAKA – DR. SULEJMAN UGLJANIN

ЗАЈЕДНО ЗА БУДУЋНОСТ И РАЗВОЈ – КОАЛИЦИЈА ЗА МИР И ТОЛЕРАНЦИЈУ

НАРОДНА СТРАНКА – СИГУРАН ИЗБОР. ОЗБИЉНИ ЉУДИ – ВУК ЈЕРЕМИЋ, ДР САНДА РАШКОВИЋ ИВИЋ, СИНИША КОВАЧЕВИЋ, ВЛАДИМИР ГАЈИЋ, МАРИНА ЛИПОВАЦ ТАНАСКОВИЋ

ДОБРО ЈУТРО, СРБИЈО – САША РАДУЛОВИЋ (ДЈБ) - БОРИС ТАДИЋ (СДС) - АНА ПЕЈИЋ (ОТЕТЕ БЕБЕ)

ПОЛИТИЧКА БОРБА АЛБАНАЦА СЕ НАСТАВЉА – ШАИП КАМБЕРИ /BETEJA POLITIKE E SHQIPTARËVE VAZHDON – SHAIP KAMBERI

ДР БРАНИМИР НЕСТОРОВИЋ – МИ – ГЛАС ИЗ НАРОДА, ПРОФ. ДР БРАНИМИР НЕСТОРОВИЋ

СРБИЈА НА ЗАПАДУ - ДА СЕ СТРУКА ПИТА

РУСКА СТРАНКА – СЛОБОДАН НИКОЛИЋ

ЧЕДОМИР ЈОВАНОВИЋ – МОРА ДРУГАЧИЈЕ

АЛБАНСКА ДЕМОКРАТСКА АЛТЕРНАТИВА – УЈЕДИЊЕНА ДОЛИНА ALTERNATIVA DEMOKRATIKE SHQIPTARE-LUGINA E BASHKUAR

Ванредни парламентарни избори расписани су за 17. децембар. Истог дана биће одржани и покрајински и локални избори у 65 градова и општина, као и покрајински избори.

Покрајински избори расписани су 16. новембра. Покрајинска изборна комисија је утврдила збирну изборну листу за избор посланика у Скупштину Аутономне покрајине Војводине:

1. АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ – Војводина не сме да стане

2. ИВИЦА ДАЧИЋ – ПРЕМИЈЕР СРБИЈЕ

3. ДР ВОЈИСЛАВ ШЕШЕЉ - СРПСКА РАДИКАЛНА СТРАНКА

4. Руска странка  ̶  Срби и Руси браћа заувек!

5. ДР МИЛОШ ЈОВАНОВИЋ – НАДА за СРБИЈУ – НАДА за ВОЈВОДИНУ –  Српска коалиција НАДА – Национално демократска алтернатива – Нова Демократска странка Србије (Нови ДСС) – Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) – Војислав Михаиловић

6. VАJDASÁGI MAGYAR SZÖVETSÉG – Elnökünkért, közösségünkért, a jövőért! – САВЕЗ ВОЈВОЂАНСКИХ МАЂАРА – За  нашег Председника, за нашу заједницу, за будућност!

7. СРБИЈА ПРОТИВ НАСИЉА - МАРИНИКА ТЕПИЋ – МИХАИЛО БРКИЋ (СТРАНКА СЛОБОДЕ И ПРАВДЕ, НАРОДНИ ПОКРЕТ СРБИЈЕ, ЗЕЛЕНО-ЛЕВИ ФРОНТ, НЕ ДАВИМО БЕОГРАД, ЕКОЛОШКИ УСТАНАК – ЋУТА, ДЕМОКРАТСКА СТРАНКА, ПОКРЕТ СЛОБОДНИХ ГРАЂАНА, СРБИЈА ЦЕНТАР, ЗАЈЕДНО, ПОКРЕТ ЗА ПРЕОКРЕТ, УДРУЖЕНИ СИНДИКАТИ СРБИЈЕ „СЛОГА“, НОВО ЛИЦЕ СРБИЈЕ)

8. TOMISLAV ŽIGMANOV – UJEDINJENI ZA PRAVDU – DEMOKRATSKI SAVEZ HRVATA U VOJVODINI, USAME ZUKORLIĆ– STRANKA PRAVDE I POMIRENJA – BOŠNJACI SANDŽAKA / ТОМИСЛАВ ЖИГМАНОВ – УЈЕДИЊЕНИ ЗА ПРАВДУ – ДЕМОКРАТСКИ САВЕЗ ХРВАТА У ВОЈВОДИНИ, УСАМЕ ЗУКОРЛИЋ – СТРАНКА ПРАВДЕ И ПОМИРЕЊА – БОШЊАЦИ САНЏАКА

9. ЧЕДОМИР ЈОВАНОВИЋ – ВОЈВОДИНА МОРА ДРУГАЧИЈЕ

10. НАРОДНА СТРАНКА - СИГУРАН ИЗБОР. ОЗБИЉНИ ЉУДИ – ВУК ЈЕРЕМИЋ, СИНИША КОВАЧЕВИЋ, Др САНДА РАШКОВИЋ ИВИЋ, ЂОРЂЕ ВУКАДИНОВИЋ

11. МИЛИЦА ЂУРЂЕВИЋ СТАМЕНКОВСКИ - БОШКО ОБРАДОВИЋ - НАЦИОНАЛНО ОКУПЉАЊЕ - ДРЖАВОТВОРНА СНАГА - Српска странка Заветници - Српски покрет Двери

12. Саша Радуловић (Доста је било - ДЈБ) - Борис Тадић ( Социјалдемократска странка-СДС) - Ана Пејић (Отете бебе) - Добро јутро Србијо

13. ВОЈВОЂАНИ - Лига социјалдемократа Војводине - ВОЈВОЂАНИ, Демократска заједница војвођанских Мађара, Заједно за Војводину – Бојан Костреш

Локални избори биће одржани у Београду, Kрагујевцу, Kраљеву, Kрушевцу, Новом Пазару, Пироту, Врању, Лесковцу, Лозници, Прокупљу, Смедереву, Шапцу.

Биће одржани и у општинама Брус, Варварин, Велика Плана, Велико Градиште, Владимирци, Владичин Хан, Власотинце, Гаџин Хан, Голубац, Деспотовац, Димитровград, Дољевац, Жабари, Жагубица, Житорађа, Kнић, Kоцељева, Kрупањ, Kуршумлија, Kучево, Лапово, Лебане, Љиг, Љубовија, Мали Зворник, Мало Црниће, Медвеђа, Мерошина, Осечина, Параћин, Петровац на Млави, Пожега, Прибој, Пријепоље, Ражањ, Рача, Рековац, Сокобања, Топола, Трговиште, Трстеник, Ћићевац, Ћуприја, Уб, Црна Трава, Александровац, Бабушница, Баточина, Бела Паланка, Блаце, Богатић и Бојник.

ГИК је у наставку 19. седнице усвојио Решење о именовању члана и заменика члана Градске изборне комисије у проширеном саставу испред проглашене изборне листе број 13. "МИ - ГЛАС ИЗ НАРОДА, Александар Јерковић".

Београдски ГИК усвојиo збирну изборну листу за изборе за одборнике:

Изборна листа број 1 "Александар Вучић – Београд не сме да стане"

Изборна листа број 2 "Ивица Дачић – премијер Србије, Тома Фила – градоначелник Београда"

Изборна листа број 3 "Србија против насиља – Добрица Веселиновић – проф. др Владимир Обрадовић (Странка слободе и правде, Народни покрет Србије, Зелено-леви фронт, Не давимо Београд, Еколошки устзанак – Ћута, Демократска сртранка, Покрет слободних грађана)"

Изборна листа број 4 "Милица Ђурђевић Стаменковски – Бошко Обрадовић – Национално окупљање – Државотворна снага – Српска странка Заветници – Српски покрет Двери"

Изборна листа број 5 "Др Милош Јовановић – Нада за Београд – Српска коалиција НАДА – Национално демократска алтернатива – Нова Демократска странка Србије (Нови ДСС) – Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) – Војислав Михаиловић"

Изборна листа број 6 "Руска странка – Слободан Николић"

Изборна листа број 7 "Народна странка – Сигуран избор. Озбиљни људи – Вук Јеремић, Владимир Гајић, Др Санда Рашковић Ивић, Синиша Ковачевић, Марина Липовац Танасковић"

Изборна листа број 8 "Да се војска на Косово врати – Миша Вацић"

Изборна листа број 9 "Саша Радуловић (Доста је било – ДЈБ) – Душко Вујошевић, Борис Тадић (Социјалдемократска странка – СДС) – Ана Пејић (Отете бебе) – Добро јутро Београде"

Изборна листа број 10 "Усаме Зукорлић – Промена је победа – Странка правде и поверења"

Изборна листа број 11 "Србија на западу" – Зоран Вулетић – Немања Милошевић – Да се струка пита – Владимир Ковачевић"

Изборна листа број 12 Група Грађана "Ћале, ово је за тебе"

Изборна листа број 13 "Ми – Глас из народа, Александар Јерковић"

Изборна листа број 14 "Чедомир Јовановић – Мора другачије".

Пошто ће локални избори бити одржани истог дана када и парламентарни, Законом о локалним изборима предвиђено је да се гласа на истим бирачким местима, а гласање спроводе исти бирачки одбори.

Изборне листе и за парламентарне и за локалне изборе подносе политичке странке, коалиције политичких странака, као и групе грађана.

Да би изборна листа на парламентарним изборима била проглашена, потребно је прикупити 10.000 оверених потписа грађана који подржавају листу, док је за мањинске странке довољно 5.000 потписа.

За проглашење изборне листе на локалним изборима потребно је да листу својим потписима подржи од 200 до 3.000 бирача, у зависности од броја регистрованих бирача у јединици локалне самоуправе на дан расписивања избора.

Бирач потписом може подржати само једну изборну листу, која мора бити оверена код јавног бележника, у општинској и градској управи или суду.

Изборне листе могле су да се поднесу до 26. новембра, односно 20 дана пре одржавања избора.

Сви грађани могу потпуно бесплатно да електронски поднесу захтев за упис или промену података у бирачком списку на порталу "е-Управа".

РИК је одлучио да ће гласачки листићи за избор посланика бити боје светла кајсија, док ће контролни листићи бити плави.

уторак, 27. фебруар 2024.
13° C

Коментари

Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво