Вучић: Разговараћемо са СПС-ом, али још је рано

Председник Србије и лидер напредњака Александар Вучић изјавио је да је то што његови политички противници тврде да су резултати избора нелегитимни веома лоша порука грађанима и да би требало мало више поштовања да покажу према свом народу, уместо што га потцењују.

Александар Вучић, упитан како види поруке да изборни резултати нису легитимни и да је бојкот успео, каже да сматра да је то лоша порука људима, који су јасно показали своје опредељење.

"Морате народу да покажете поштовање, а не да га потцењујете. Ако неко каже да је 50 одсто мала излазност у време короне, уз све страхове које сте ширили, па не знам чиме се бавите и где живите, али та вам политика слабо иде од руке. Имена, ипак, нећу да изговарам", исткао председник након састанка са руским колегом Владимиром Путином у Москви.

Напомиње да чак и када је изгубио на изборима од Богдановића за само три или четири хиљаде гласова, а када је излазност била око 440.000, није кукао него је честитао и рекао да ће се борити и даље, као и да је тада сагледавао грешке.

Вучић истиче да не разуме да неко није задовољан зато што није била излазност 53 одсто, него 50 одсто, иако је неко добио много више у апсолутним бројевима гласова.

"Важно да се направи здравија клима у српском парламенту"

Вучић је рекао, на питање новинара да ли ће поново доћи до коалиције СНС-а и СПС-а, да ће свакако разговарати са социјалистима.

На питање новинара да прокоментарише то што је лидер СПС-а Ивица Дачић рекао да чека његов позив и да ли ће бити нешто од тога, Вучић је рекао: "Свакако да ћемо да разговарамо, али ја не бих да говорим о томе, пошто је још рано".

Вучић се осврнуо на коментаре из дела опозиције да ће српски парламент бити без опозиције, што би значило да ће сви бити у владајућој коалицији:

"Они су себе представили као једину могућу тајкунску опозицију, а сви други немају право на глас нити било шта друго. Неки су показали и који нису ушли у парламент, који су имали пристојан број гласова, да имају неку врсту политичке будућности. Али, су многи имали страх да се супротставе ужасној кампањи преко која је вођена и преко друштвених мрежа и тајкунских медија против свих који би на изборима учествовали", рекао је Вучић.

Нагласио је да је важно да се направи здравија клима и бољи однос у српском парламенту.

О броју заражених: Лицемерје и очајнички покушаји

Вучић је одговорио на оптужбе дела опозиције и појединих медија да држава лажира податке о броју преминулих и заражених коранавирусом, оценом да је реч о њиховом лицемерју и очајничким покушајима да се представе у бољем светлу.

Прво су га, каже, нападали да "повећава" број преминулих, када је држава убрајала у корона статистику преминуле, на пример, од срчаног удара, али код којих је утврђено и присуство коронавируса, а сада су, каже, окренули причу.

"То вам је као лупати у шерпе да се укину све мере, а када се укину све мере, онда би да лупате мени у главу што сам те мере укинуо.Тако да лицемерју краја нема, али то није много важно", истакао је Вучић.

Вучић је рекао да се користе људски животи, односно смрт одређених људи, и да су у питању очајнички покушаји оних који га оптужују да се представе у бољем светлу, али да народ тражи људе који раде, који се труде, и доносе нешто за своју земљу.

Коментаришући изјаву Бориса Тадића на Твитеру да уместо "кризног, имамо режимски штаб", Вучић је иронично честитао Тадићу и његовој, како је рекао, великој коалицији на оствареним резултатима на општини Врачар, где су освојили око 10 посто гласова.

"А, што се тиче свега другог, да ли више верујем доктору Кону, Несторовићу, Дарији Кисић, Срђи Јанковићу, Тиодоровићу, и да ли их више поштујем...или овом човеку, можете сами да закључите...".

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара