Омогућено гласање корисницима у геронтолошким центрима

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања обезбедило је корисницима установа социјалне заштите и домског смештаја одраслих и старијих, који нису лишени радне способности и испуњавају услове, да гласају 21. јуна без одласка на бирачка места.

"На овај начин корисници ће моћи да искористе своје грађанско право и да гласају на безбедан начин. С обзиром на то да су на снази и даље одређене превентивне мере у борби против коронавируса морали смо да на посебан начин дефинишемо услове гласања, у консултацији са епидемиолозима, како не бисмо довели никог у опасност од заражавања", навео је министар Зоран Ђорђевић.

Начин рада ових установа приликом обезбеђивања услова за гласање дефинисан је посебном инструкцијом која је донета у циљу обезбеђивања безбедног, једнаког и законитог поступања све до стварања повољне епидемиолошке ситуације ковид 19, саопштило је министарство.

Да би се гласање реализовало на овај начин, потребно је, како наводе, да овлашћена лица установа Републичкој изборној комисији доставе списак оних који желе да гласају са потребним подацима, као и да у оквиру дворишта установе (уколико то временски услови дозвољавају) или у самом објекту определе посебан простор намењен само за боравак чланова бирачког одбора, придржавајући се свих превентивних мера у борби против коронавируса.

Уколико је то потребно, корисницима на смештају запослени пружају подршку (физичку помоћ) приликом доласка и одласка до места за гласање, користећи заштитну опрему.

четвртак, 16. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара