Грађани могу да добију и до три обавештења за гласање

Због великог броја питања грађана, а у сусрет локалним, парламентарним и покрајинским изборима који се одржавају 21. јуна, Министарство државне управе и локалне самоуправе подсећа грађане да могу да добију и до три обавештења за гласање, у зависности од места пребивалишта.

На пример, грађани који живе на територији АП Војводина добијају три обавештења за гласање, јер се поред парламентарних и локалних избора, спроводе и покрајински односно избори за избор посланика Скупштине АП Војводина.

Обавештења су информативног карактера и да нису услов за остваривање бирачког права.

"Подсећамо грађане да искористе своје право и провере своје податке у бирачком списку и уколико има било каквих неправилности, најкасније до среде, 17. јуна 2020. године у поноћ, поднесу захтев за промену у својој општини или граду по месту пребивалишта", наведено је у саопштењу. 

Јединствени бирачки списак се редовно ажурира на основу података које државни органи поседују.

Примера ради, уколико се грађанин налази на адреси коју није пријавио или нечија смрт није пријављена државном органу, у бирачком списку ће се налазити последња ажурирана информација.

"Опет подсећамо грађане да провере своје податке и пријаве евентуалне промене, уколико то до сада нису учинили", пише у саопштењу Министарства државне управе и локалне самоуправе. 

уторак, 30. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво