РИК о приговорима, акредитацијама и гласању на КиМ

Републичка изборна комисија (РИК) одбацила је 534 приговора на Решење о наставку спровођења изборних радњи у поступку избора за народне посланике, а као разлог за то наведено је њихово неблаговремено подношење.

На седници којом је председавао Владимир Димитријевић било је речи и о гласању на Косову и Метохији, након констатације члана РИК-а Марка Даниловића да у распореду о примопредаји изборог материјала окрузима, није видео бирачка места на КиМ.

Димитријевић је рекао да очекује информације везане за гласање на КиМ, и да ће оне на некој од наредних седница бити разматране.

Такође, на седници РИК-а саопштено је и да су се стекли услови за издавање акредитација посматрачима.

Према Димитријевићевим речима, реч је о допуни ЦЕСИД-ове пријаве, као и пријавама за стране посматраче - ОЕБС-а, Центра изборне комисије Молдавије и амбасада Немачке, Холандије и Канаде.

Расправа о прва 263 приговора, који су како је Димитријевић рекао, могу сматрати као један јер су идентични, била је у спојеном постпуку.

Према његовим речима, сви они су примљени 11. јуна док је 271 стигао 12. јуна.

Димитријевић је подсетио да је Решење о наставку спроводења изборних радњи у поступку избора за народне посланике, на које су се односнили приговори донето на седници од 11. маја и да је одмах ступило на снагу, а да се приговори подносе у року од 24 часа.

уторак, 21. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара