РИК одбио приговор – Коалиција за мир нема статус мањинске

Републичка изборна комисија одбила је вечерас приговор Коалиције за мир, коју осим ЛДП-а чине и мањинске странке, на решење РИК-а којим је та комисија одбацила предлог изборне листе Чедомира Јовановића да јој се утврди положај коалиције странака националних мањина.

Председник РИК-а Владимир Димитријевић је рекао да је листи Коалицијa за мир раније наложено да отклони недостатке и додао да су они приликом достављања недостајућих потписа поднели и предлог да им се утврди положај коалиције странака националних мањина.

Иначе, РИК је већ једном одбио да се тој коалицији утврди такав статус, јер је захтев био неблаговремен.

Из Коалиције за мир су упутили приговор и предложили да Комисија још једном преиспита своју одлуку, јер, како је објаснио Димитријевић, сматрају да су поступили у складу са законом, с обзиром на то да су такав предлог доставили пре проглашења изборне листе.

Маја Пејчић заменик члана РИК-а рекла је да је она питала представнике Коалиције за мир када су доставили потписе да ли желе да стекну статус мањине и додала да су рекли да не желе.

Пејчићева је истакла да су представници коалиције били дужни да приликом подношења листе доставе предлог да им се утврди статус мањине и предложила да се приговор сада одбије као неоснован.

Одбијање приговора предложили су и заменик председника РИК-а Жељка Радета, замени члана РИК-а, Бранислав Чоловић и члан РИК-а Стеван Бабић.

Димитријевић је објаснио да за усвајање приговора треба да гласа 18 чланова како би он био прихваћен и да се у супротном предлог сматра одбијеним.

За приговор је гласао један члан РИК-а.

Коалицију за мир, осим ЛДП-а, чини Толеранција Србије, Бошњачка грађанска странка, Стаанка Црногораца, Влашка народна странка - Partia neamului rumanesc, Либерално демократски покрет Војводине, Удружење Југословена у Србији, потом Амаро-Акциона мрежа асоцијација и ромских организација, Удружење грађана "Румуни Хомоља" и Скаска.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво