Представници РИК и ОЕБС/ОДИХР разговарали о току избора

Представници Републичке изборне комисије и Специјалне мисије за процену избора ОЕБС/ОДИХР разговарали су данас у Народној скупштини о наставку изборног процеса и изразили наду да ће сарадња остварена у претходним изборним процесима бити настављена, саопштила је РИК.

Председник РИК-а Владимир Димитријевић обавестио је представнике ОЕБС/ОДИХР о досадашњем току изборног процеса, о прекиду изборног процеса због увођења ванредног стања услед пандемије КОВИД19, као и о изборним активностима које следе. Представници ОЕБС/ОДИХР информисани су о свим препорукама ОЕБС/ОДИХР које је РИК имплементирао и у овом изборном процесу.

Амбасадорка Специјалне мисије за процену избора ОЕБС/ОДИХР Урсула Јозефа Гацек навела је да је ово прва мисија ОДИХР која се организује након избијања пандемије Ковид19 и да ће мисија пратити активности у вези са регистрацијом бирача, проглашењем изборих листа, медија, што је и до сада била пракса.

Поред тога пратиће мере државних органа које се односе на спречавање ширења Ковид19.

Амбасадорка је изразила задовољство због примене препорука ОДИХР са претходних избора.

Састанку су присуствовали и секретар РИК Срђан Смиљанић, заменик секретара РИК Бранко Маринковић, а у име Републичког завода за статистику Владимир Шутић.

Из Специјалне мисије за процену избора ОЕБС/ОДИХР, на састанку су били и заменик шефа Мисије Стефан Краус, изборни аналитичар Марсел Нађ, аналитичар за регистрацију бирача Горан Петров, правни аналитичар Елизавет Карајианиду, заменик шефа Одељења за изборе ОДИХР Улви Акхундлу и ОДИХР саветник за изборе Ксенија Дашудсина.

субота, 01. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије