Доста је било тужио РТС

Народни посланици Покрета Доста је било Саша Радуловић, Бранка Стаменковић и Војин Биљић су у име Покрета поднели тужбу против РТС-а Вишем суду у Београду, наводи се у саопштењу.

ДЈБ је саопштио да тражи да суд утврди, како кажу, "дискриминацију Покрета Доста је било у односу на друге политичке субјекте".

Такође, тражи да суд пресуду о свом трошку објави у Службеном гласнику и да исплати накнаду штете у висини од 500.000 динара.

"Разлог за ову тужбу је континуирано одбијање РТС-а да јавност извештава о активностима ДЈБ-а, које је очигледно последица дискриминације по основу политичке припадности, а да је лично својство по основу кога се врши дискриминација чињеница да су ДЈБ суверенисти", саопштио је Покрет.

Осим тога, ДЈБ тврди да на тај начин РТС масовно крши право грађана на пријем информација, али и врши утицај на изборно право грађана, који морају бити благовремено и истинито информисани о активностима свих политичких субјеката "а не само оних чија политика одговара бирократама из ЕУ".

"Руководство РТС-а скривањем информација о постојању и активностима ДЈБ-а дезинформише грађане Србије о постојању треће опције за коју глобалистичка ЕУ итекако има алтернативу, и која Србију види као део Европе суверених држава", пише у саопштењу.

То им, како поручују, Покрет Доста је било неће заборавити.

"Када у Србији буде постојало независно тужилаштво, мораће да одговарају због масовног кршења права грађана гебелсовским методама. За сада, ограничићемо се на грађански судски поступак који нам стоји на располагању", поручио је ДЈБ.

субота, 01. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије