Доста је било се нису одазвали позиву на дебату "Реч на реч“

Уласком у изборну трку покрет Доста је било је на РТС-у стекао исте услове као и све друге листе прихваћене од стране РИК-а те њихове оптужбе за дискриминацију у програмима јавног сервиса не стоје.

РТС се дуже од десет година држи принципа да у предизборне емисије позива само кандидате са листа које су прихваћене од стране РИК-а, а тада почиње и да прати њихове изборне активности у редовном програму.

У случају листе "Суверенисти" били смо спремни да направимо мало одступање будући да су у среду 3. јуна објавили да ће учествовати на изборима, а два дана раније да су прикупили довољан број потписа за кандидатуру те смо одлучили да их позовемо да учествују у дебати "Реч на реч" која је одржана 4. јуна.

Представник покрета Доста је било којег смо контактирали тражио је да им упутимо званичан позив на електронску адресу којом комуницирају са медијима.

Званичан позив послали смо им у среду 3. јуна у 15:10, убрзо после њихове најаве о учествовању на изборима. 

Иако смо незванично обавештени да је порука стигла и да су са њом упознати људи из службе за односе са медијима покрета Доста је било никакав одговор нисмо добили, ни после обраћања члановима покрета са којима смо били у комуникацији.

Дебата је одржана без њих, са пет уместо планираних шест учесника. 

Представници покрета Доста је било изјаснили су се о својим изборним амбицијама на изборима у београдској општини Врачар у прилогу који је емитован у емисији "Око магазин" у уторак 2. 6. 2020. у 18:25 на Првом програму РТС-а.

Због тога нам није јасно на шта тачно мисле представници покрета Доста је било када у тужби против РТС-а говоре о дискриминацији и континуираном одбијању да известимо о њиховим активностима.

субота, 01. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије