Проглашена листа "Нек маске падну – Зелена странка – Нова странка"

Републичка изборна комисија прогласила је на данашњој седници листу коалиције "Нек маске падну – Зелена странка – Нова странка".

Седницом на којој је проглашена листа коалиције "Нек маске падну" председавао је Владимир Димитријевић, председник РИK-а, а та листа исправила је недостатак на који им је раније указао РИK, те поднела 478 нових изјава бирача који их подржавају чиме су испунили услове за проглашење листе.

Републичка изборна комисија је на истој седници саопштила да ће за изборе бити штампано 6.616.583 гласачких листића. 

Број гласачких листића подразумева 6.583.665 бирача, колико их је у Србији 5. јуна 2020. и додатник 32.918 листића који представљају резерву од 0,5 одсто од укупног броја бирача.

На истој седници је донето решење да испред изборне листе "Нек маске падну – Зелена странка – Нова странка" члан проширеног састава Републичке изборне комисије буде Бисерка Живковић, док ће њен заменик бити Маја Васић.

Донето је и решење којим је члан проширеног састава Републичке изборне комисије испред изборне листе "Сергеј Трифуновић – Покрет слободних грађана" постао Милан Милошевић, а за његовог заменика је именован Вук Ђорђевић.

субота, 01. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије