Покрет Двери не излази на изборе

На седници Председништва Српског покрета Двери, одржаној 9. маја у Чачку, донета је одлука о наставку кампање бојкота избора заказаних за 21. јун, бојкота који важи на свим нивоима избора. То је на конференцији у Скупштини Србије рекао лидер покрета Бошко Обрадовић. Тиме Двери остају верне потпису који је стављен на "Споразум са народом", саопштено је из тог покрета.

Двери, како се наводи, настављају са "бунтом против власти и активном бојкот-кампањом за одлагање избора".

Пасивни бојкот из времена пре пандемије је мртав и време је за активну кампању бојкота која подразумева пре свега "захтев за одлагање недемократских и противуставних избора заказаних за 21. јун".

Како се наводи, за одржавање тих избора нема ни здравствених ни демократских услова.

"Њихово насилно одржавање директно је уперено против здравља становништва и демократије у Србији. Немогуће је да су забрањена јавна окупљања, а да може да се настави изборни процес. Владајући режим који мења најважније изборне законе 45 дана пред изборе чини нови државни удар, кршење Устава и невиђени правни скандал да се један исти изборни процес спроводи по два различита изборна закона", каже се у саопштењу.

Покрет Двери позвао је све колеге из опозиције које чине политички блок бојкота избора на свим нивоима да се организује у заједнички фронт за остварење захтева за одлагање избора за крај године, на којима треба сви да учествују на заједничкој изборној листи. 

петак, 14. јун 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије