Нови датум одржавања редовних покрајинских избора 21. јун

Председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор потписао је Одлуку о измени Одлуке о расписивању избора за посланике у Скупштину Аутономне покрајине Војводине, којом се за нови датум одржавања редовних покрајинских избора утврђује 21. јун 2020. године.

Иштван Пастор је ту одлуку потписао у складу са својим овлашћењима и важећом правном регулативом, као и променама насталим након увођења и укидања ванредног стања у Републици Србији.

Пастор је поновио да се покрајински избори одржавају по пропорционалном изборном систему, односно у Аутономној покрајини Војводини као једној изборној јединици, посланици се бирају на основу листа политичких странака, коалиције политичких странака или коалиције политичке странке и групе грађана или групе грађана.

Позвао грађане да 21. јуна 2020. године искористите своје грађанско право и обавезу, изађу на биралишта и дају свој глас странци, коалицији или групи грађана по свом избору.

Поново је позвао и учеснике на изборима на коректну и поштену изборну утакмицу, на изборну кампању засновану на програмима и аргументима, као и на међусобно уважавање и поштовање.

петак, 14. јун 2024.
20° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије